Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İYİ PARTİ'DE İSTİFA DEPREMİ!

İyi Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri yaptıkları açıklamada, görüşlerinin alınmamasını gerekçe göstererek görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

İYİ PARTİ'DE İSTİFA DEPREMİ!
21 Şubat 2019 - 13:41

İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Ve Yönetim Kurulu’ndan Basına Ve Kamuoyuna Duyurulur!

Görüşlerimizin Alınmaması İstifa Etmemizi Zorunlu Kılmıştır.

KEPEZ BELDESİNİN HAKLI TEPKİSİ

Kamuoyunun malumu olduğu üzere geçtiğimiz hafta İYİ Parti Kepez Belde Başkanı ve Yönetim Kurulu istifa etmişti. İttifak çerçevesinde CHP Listesinden İYİ Partiye verilen 3 adet belediye meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı için toplanmış, 12 kabul ve 1 red kararı ile fikrini ortaya koymuş, karar defterine bunu yazmıştır.  Buna rağmen İl Başkanının buna kayıtsız kalması istifanın önemli bir gerekçesini oluşturmuştu. İl Başkanı, tabandan gelen bu demokratik talebin dışında hareket ettiği gibi, Çanakkale Merkez İlçe Başkanının da görüşünü almadan sıralama yapılmasına karar vermişti.

ÖRNEK BİR TEŞKİLATLANMA VE ÇALIŞMA YAPTIK

Bizler, ülkenin kötü gidişatını görmüş, taşın altına elini sokma gereğine inanmış kişiler olarak İYİ Parti’nin kuruluş aşamasından itibaren bir nefer olarak var gücümüzle teşkilatlanmayı başlatmıştık. Sonrasında tabanın ve İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın ısrarı üzerine ve oybirliğiyle İYİ Parti Kepez Belde Başkanlığı’na atandık. Genel seçimler süresince İYİ Parti Kepez Belde mensuplarıyla yoğun çalışmalar yaptık. Genel Merkez tarafından da çalışmalarımız nedeniyle takdir edildik. Bu başarı ve özveri sonrası yaklaşık 3 ay süreyle başkansız kalan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı’na atandık. Burada da kısa sürede teşkilatlanma örneğinde rol model olduk. 

MERKEZ İLÇE’NİN SÖZ HAKKI YOK MU?

Fakat; İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığında parti içi demokrasinin sekteye uğratılması, tek adam eleştirisi yapılırken aynı durumun ilde devam etmesi, vefasızlık ve emeğe saygısızlık örneklerinin görülmesi bizleri derinden yaralamıştır. Bununla birlikte İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı ve Yönetimi olarak görüş ve kararlarımızın hiçe sayılması buna tuz biber olmuştur. Yetmezmiş gibi Millet İttifakı çerçevesinde Çanakkale Merkez Belediyesi’nin belediye meclis sıralaması ile İl Genel Meclis sıralamasında da yine İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın görüşleri yok hükmünde sayılmıştır. Fikirlerimizin sorulmaması ve listenin sadece İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından yapılması bardağı taşıran son damla olmuştur.

“TEK ADAMLIK” BİTENE KADAR GÖREVİMİZDEN İSTİFA EDİYORUZ

Tüm bunlar tabandan gelen tepki seslerini artırmıştır. Sorumluluk duygusuyla bu tepkiye kulak verip sık sık tabanla ve teşkilatlarla istişarelerde bulunulmuştur. Sonuç olarak demokrasiye inanan insanlar olarak Parti İçi demokrasinin işletilmemesi ve tabanın temsilcisi olan İYİ Parti Kepez Belde Başkanı ve İYİ Parti Merkez İlçe Başkanının yok sayılmasını kabul etmiyoruz. İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı ve aşağıda ismi yazılı İYİ Parti Merkez İlçe Yöneticilerinin parti üyeliklerinin devam ettiğini, yönetimdeki görevlerinden ise istifa ettiğini kamuoyuyla ve saygılarımızla paylaşıyoruz. (20.02.2019)

İSİM LİSTESİ

1) Mustafa Kemal KARADUMAN

2) Yeşim ŞİMŞEK GÜR

3) Dilaver ÖNDER

4) Nermin ÖZKAN YILMAZ

5) Ahmet DURGUT

6) Abdulvahap Gazi KAYA

7) Hasan Burak YÜCEL

8) Nevin YAZAN

9) İrfan TÜCE

10) Hatice Nalan ÜNLÜKAYA

11) Lütfiye KİMYACI

12) Meliha SALTIK

13) Sabriye GÜLKAN KİRMAN

14) Mustafa ÖZDİREK

15) Hasan Alper AKKOCA

16) Semra AYTAP

17) Name ERBAŞ

18) Bahar BULBA

YORUMLAR

  • 0 Yorum