Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İVME FİNANSMAN PAKETİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Halk Bankası Çanakkale Şubesi, Odamız ve Çanakkale Ticaret Borsası işbirliğinde Çanakkale Ticaret Borsası’nda “İleri Verimli Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İVME FİNANSMAN PAKETİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
28 Haziran 2019 - 10:50 - Güncelleme: 28 Haziran 2019 - 10:59

27 Haziran 2019 Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Halk Bankası Balıkesir Bölge Koordinatörü Gökhan Sümer, Halk Bankası Balıkesir Kobi ve Bireysel Pazarlama Bölüm Müdürü Kerem Ünlü, , Halk Bankası Genel Müdürlüğü İstanbul Ticari Pazarlama Müdürü Cihan Gökmen, Halk Bankası Bölge Ticari ve Kobi Pazarlama Yetkilisi Engin Türkoğlu, Bölge Kredi Tahsis Yönetimi Bölüm Yöneticisi Ercan Yalçın, Çanakkale Şube Müdürü Vahdettin Madyan, Halk Bankası İlçe Müdürleri, Kredi Garanti Fonu A.Ş. Balıkesir Şube Müdürü Kubilay Özbay, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kayhan Öcal, Esnaf Kefalet Koop. Başkanı İbrahim Ejder, İlçe Esnaf Kefalet Koop. Başkanları, Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver ile bir çok katılımcı hazır bulundu.

Başkan Semizoğlu yaptığı konuşmada, “Devletimiz tarafından sağlanan kaynakların doğru şekilde kullanılması ve doğru adrese ulaşması üretimde istenen ivmenin yakalanması için en önemli kriter olduğunu düşünüyorum.Bu toplantıya üyelerimizin finansmana erişimine kolaylık sağlayabileceği yatırımları için önlerinin açılabileceğini düşünerek destek verdik. Üretmeden tüketiyoruz, önce üretmeliyiz. Üretecek olan insanları kısıtlamamalıyız, şaşırt beni diyerek üretmesini sağlamalıyız.Bilgilendirme toplantısının herkes için verimli geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

T.C. Halk Bankası Balıkesir Bölge Koordinatörü Gökhan Sümer, Halk Bankası Balıkesir Kobi ve Bireysel Pazarlama Bölüm Müdürü Kerem Ünlü ve Kredi Garanti Fonu A.Ş. Balıkesir Şube Müdürü Kubilay Özbay tarafından İleri, Verimli, Milli Endüstri ( İVME) Finansman Paketi ile ilgili sunum yapıldı. Sunumda,paket kapsamında TL nakit kredilerde faiz ve vade koşullarının: 6 ay anapara ödemesiz toplam 36 ay vadeli krediler için TÜFE+4, 6 ay anapara ödemesiz toplam 48 ay vadeli krediler için ise TÜFE+4,5 olacağı, faiz oranı hesaplanırken kredi kullandırma tarihindeki yıllık TÜFE oranı baz alınacağı ve kullandırma tarihinden itibaren 6 ayda bir güncelleneceği belirtildi.

Ekonomi Değer Kredi Paketi ile firma bazında ciroya göre 5 milyon TL ile 50 milyon TL arasında değişen tutarlarda kredi kullandırılacağı, reel sektöre toplam 25 milyar TL tutarında finansman imkanı oluşturulacağı ifade edildi. Ekonomi Değer Kredisi Paketi’nin Toplam Azami Hazine Destekli Kefaleti 20 milyar TL olacağı, toplam kefalet limitinin 8 milyar TL’lik kısmının 0 ile 125 milyon TL ciro aralığındaki işletmelere; 12 milyar TL’lik kısmının ise cirosu 125 milyon TL üstündeki işletmelere tahsis edileceği belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum