Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İLK İFTAR İSMETPAŞA MAHALLESİNDE YAPILDI

Çanakkale Belediyesi her yıl Mahalle Muhtarlıkları ve Kent Konseyi işbirliğinde gerçekleştirdiği Mahalle iftarlarının ilki önceki gün İsmetpaşa Mahallesinde gerçekleştirildi.

21 Mayıs 2019 - 16:28

Ramazan ayı dolayısı ile Çanakkale Belediyesinin her yıl Kent Konseyi ve Mahalle Muhtarlıkları ile işbirliğinde gerçekleştirilen sokak iftarları başladı.  Her mahallede gerçekleştirilecek İftar programlarının ilki ise İsmetpaşa Mahallesi Papatya Sokakta gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra İftar programına Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, İsmatpaşa Mahallesi sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar öncesi bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Ramazanın en güzel yaşandığı ülkenin Türkiye olduğunu belirterek “İslam Dünyasının bugünkü durumuna baktığımızda, İslam coğrafyası Yemende Çocukların açlıktan öldüğünü biliyoruz. Bu yediklerimizin 4’te birini bulamayan binlerce, milyonlarca daha çocuk var.  Onun için bu akşam yediğimiz nimetler için Allaha çok şükretmeliyiz.  Ama şükr yetmez biraz da dünyada olan biteni izlemeliyiz. Niye izlemeliyiz? Müslüman olup önemli kaynakları olan İslam ülkeleri neden birbirlerine destek olmuyor da birbirleri ile neden savaşıyorlar. Ne uğruna savaşıyorlar? o çocukların günahı nedir? Kadınların günahı nedir? Yollarda ser sefiller. Türkiye’ye ve Ortadoğu’daki başka ülkelere göçmek zorunda kalan insanların günahı nedir? Onlar da Müslüman. Peki nasıl oluyor bu? Maalesef dinimizi iyi bilmememizin sonucudur. Dinimizi, insanları başka yöne çekecek şekilde kullananların getirdiği noktadır.  Halbuki bizim dinimiz son din ve en akıl dolu bir dindir.  Yardımlaşmayı ve birleşmeyi emreder. Biriktirmeyi reddeder ve komşunun aç olduğu noktada  doymamayı ve yardımlaşmayı emreder.  Biz ne yapıyoruz? Bu nimetleri kendi menfaat ve çıkarlarımız için kullanıyoruz. Onun için Türkiye’de biz mutlaka üretim yapmak zorundayız. Paylaşmak zorundayız, yatırım yapmak zorundayız ve gençlerimize, çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak zorundayız.  Onun için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Başkan Gökhan ülkemizin de içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek yaptığı konuşmasının devamında “Biz de yerel yönetimler olarak üretim konusunda elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapmaya hazırız. Üretim ile ilgili planlarımız ve projelerimiz var. Gençlerdeki işsizlik %26’ya dayandı. Yani  4 gençten bir tanesi işsiz. Öyle bir sıkıntıdır ki bu aileye, akrabaya, herkese dert oluyor.  Yetiştirmişsin  9 küsur bir iş bulup da çocuğunun geleceğini veremiyorsun. Halbuki Türkiye Cumhuriyetinin üstünde bu8lunduğu vatan toprağının imkanları, bir bu kadar daha nüfusu beslemeye imkan verir. Ama biz bunu değerlendiremiyoruz. İşte bu noktada dikkatli olmamız lazım.  Kaynakları kim doğru kullanıyor bunu iyi izlememiz lazım. Başkalarının lafı ile değil kendimiz aklımızı kullanarak daha iyi yerlere geleceğimizi ümit ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ezanın okunması ile mahalleli orucunu açtı. İftar programı yapılan dua ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum