Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HUBUBAT SEKTÖREL ANALİZ TOPLANTISI YAPILDI

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya “Hububat Sektörel Analiz Toplantısı”nda bir konuşma yaptı.

HUBUBAT SEKTÖREL ANALİZ TOPLANTISI YAPILDI
26 Haziran 2019 - 10:42

Başkan Kaya konuşmasında; “Tarımda bir yıl emeğin, sabrın, umudun, bereketin ve bolluğun simgesi olan hasadın başladığı günlerdeyiz. Arpayla başlayan buğdayla devam etmekte olan hasat sezonu bölgemizde başlamış bulunmaktadır. Verimlerimizde üreticilerimizin beklentileri doğrultusunda devam etmektedir. Verim olarak da şu anda üreticilerimizin yüzleri gülüyor.

Üreticilerimiz ekim ve kasım aylarında dikimden itibaren ciddi şekilde uğraşarak, çok emek sarf ederek, hasat ettikleri ürünlerini paraya çevirebilmek için son aşamaya geldikleri şu günlerde, fabrikacısından, tüccarına, TMO’sundan Tarım Kredi Kooperatiflerine kadar, elini üreticinin bin bir zorlukla yetiştirdiği ürünleri, üreticilerin zor günlerden geçtiği şu günlerde daha iyi paralara üreticiden almak için, ellerini taşın altına sokmaları gerekmektedir. Üreticilerimize üretim hammaddelerini satarken kazananlar, alırken de kazanmak arzusundan vazgeçip, verdikleri fiyatları bir kez daha gözden geçirip, üreticinin lehine rekabetçi fiyatlar oluşturmaları, üreticilerimizin bu tarzda çiftçi kurumlarından şu günlerdeki en büyük beklentisidir.

Yeni hububat üretim sezonunda Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesiyim diyen Tarım Krediler ve genel müdürlük binasında, TMO çiftçinin kara gün kara gün dostudur diyen kurumların, bunu sözde değil özde de yapması gerekmektedir. Bu kurumların hasat başlamadan sahaya inip, üreticinin yanında taraf olmaları gerekmektedir. Üretici kazanırsa, tüccar, esnaf, un fabrikası ve yem fabrikası da kazanacaktır. Bu sebepten de üreticinin ürününü daha iyi fiyatlara almaları gerektiğini düşünmekteyiz, beklemekteyiz ve talep etmekteyiz.

Yeni hasat döneminin üreticilerimize, tüccarımıza, esnaflarımıza ve fabrikalara hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. “Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum