Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANDI

Lapseki Kaymakamlığı Köylere hizmet götürme birliği 2019 yılı 1. Olağan üstü toplantısı Lapseki Öğretmen Evi Toplantı Salonunda yapıldı.

16 Şubat 2019 - 11:58

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın da katıldığı Köylere hizmet götürme birliği meclis toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Gündemde yer alan konular arasında 2019 yılı kapsamında diğer giderler kalemine ek olarak 10 Milyon liralık ek bütçe konulması, mahalli idarelerden alınan proje yardımları kalemine 10 Milyon liralık gelir tahmininde bulunulması, Güney Marmara Kalkınma Ajansınca (GMKA) kabul edilen "Lapseki Geleceğine Koşuyor" projesi kapsamında birlik başkan ve encümenlerine imza yetkisi verilmesi yer aldı.

Toplantıda kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, son yıllarda ilçeye büyük yatırımlar yapıldığının altını çizerek, uyum içerisinde çalışma gayreti sonucunda nelerin hayata geçirilebileceğini gördüklerini söyledi. Vali Orhan Tavlı ise ilçeye devlet eliyle yapılan projelere değindi. Hükümet konağının hizmete girmesiyle vatandaşlara daha iyi hizmet verildiğini aktaran Vali Tavlı, 100 bin nüfusa göre bir altyapıya sahip olduğunu kaydetti.

10 Milyarlık yatırım bütçesine sahip olan 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsünün önemine değinen Vali Tavlı "İnşallah 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü 18 Mart 2022'de hizmete girecek. Çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Burası bereketli topraklar. Ecdadımızın yattığı topraklar. Çok çalışmamız gerekiyor. Köprü sadece araçların transit geçiş yaptığı köprü değil. Köprü istihdam, tarım, turizm, çevreci sanayi, lojistik üst, sağlık demek. Sadece kara yolu ulaşımı olarak bakarsak yanılırız. Köprü bizi dünya ile Avrupa ile birleştirecek. Bir ihracat kapısı demek" dedi.

 

Kaynak: Lapseki Tv

YORUMLAR

  • 0 Yorum