Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HEDEF SIFIR ATIK

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Marina Yat ve Kaptanlar Derneği’nin hem Dünya Çevre Günü dolayısıyla hem de Denizci Sadun Boro’yu anmak için düzenlediği etkinliğe katıldı.

HEDEF SIFIR ATIK
13 Haziran 2019 - 10:52

Dalgıçların, deniz kirliliğine dikkat çekmek için dalış yaparak atık ürün çıkardığı etkinlik öncesinde konuşan Gökhan, “Bizim Çanakkale Belediyesi olarak hedefimiz, sıfır atık! Çünkü denizleri kirletmek, çevreye bir ihanettir” şeklinde konuştu. Son yıllarda ülke genelinde uygulanan ‘Sıfır Atık’ politikaları, Çanakkale’de de oldukça ses getiriyor. Geçtiğimiz gün Marina Yat ve Kaptanlar Derneği’nin hem Dünya Çevre Günü dolayısıyla hem de Denizci Sadun Boro’yu anmak için düzenlediği program, ‘Sıfır Atık’ uygulamalarına dikkat çekmek isteyen etkinliklerden biriydi.

Etkinliğe Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP’li üyeler ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat’la çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Dalgıçların, denizdeki kirliliği gözler önüne sermek için denize dalarak atık ürün çıkardığı etkinlik öncesi kürsüye çıkan Başkan Gökhan: “Çevre kirliliği bir yana, yat limanında da ciddi bir deniz kirliliği var. Özellikle belli bir gelir düzeyine sahip insanların, bilinçli olması gerekirken böyle bir şeyin yaşanması çok üzücü. Biz Çanakkale Belediyesi olarak, bu yüzden her zaman denizleri kirletmenin de çevreye, yaşadığımız doğaya ihanet olduğunu söyledik ve bu kapsamda da ‘sıfır atık’ çalışmaları gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum