Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HEDEF POŞET KULLANMA ORANINI DÜŞÜRMEK

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Pazartesi günü İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikle, kurulan stantlarda "Sıfır Atık" projesine dikkat çekilirken vatandaşlara bez çanta dağıtıldı.

HEDEF POŞET KULLANMA ORANINI DÜŞÜRMEK
05 Şubat 2019 - 12:37 - Güncelleme: 05 Şubat 2019 - 14:53

İl Müdürü Ömer Bolat, Sıfır Atık projesiyle, tüm toplumla entegre bir şekilde ‘yaşanabilir bir çevre’ inşa etmenin amaçlandığını söyledi.

‘Sıfır Atık Projesi ve Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar hakkında bilgilendirme yapılan etkinlikte, stantların başında bulunan Ömer Bolat, kuyruğa giren vatandaşlara bez çanta dağıttı. Müdürlük olarak, çevrenin korunması için çalışmalarına her daim devam ettiklerini belirten Bolat “Naylon poşetlerin doğaya verdiği zararlarla mücadeleye katkı sağlamak üzere yaptırmış olduğumuz bez torbaları halkımıza dağıttık. Türkiye’de kişi başına 440 adet kullanılan naylon poşeti uluslararası geçerli olan kişi başı yıllık 40 adede düşürmek için mücadele etmekteyiz. Bu konuda  halkımızı yanımızda görmek istiyoruz. Bunun için herkesten destek bekliyoruz" dedi. Açıklamanın ardından Bolat ve kurum çalışanları, vatandaşlara bez çanta dağıtımı gerçekleştirdi. Etkinlikte geri dönüşüm atık kutularından kostüm giyen kişiler ilgi odağı olurken, vatandaşlar da fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde yürütülmekte olan Sıfır Atık projesi kapsamında; Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren plastik poşetlerin ücretli olarak satış noktalarında verilmesi uygulamasına başlanmıştır.

 

 

 

09/01/2019 tarih ve 6262 sayılı Bakanlık Oluru ile yayımlanan Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında;

Satış noktalarında; Gıda hijyeni bakımından açıkta satılan ekmek, kuru bakliyat, meyve, sebze, şarküteri ürünleri ve benzeri gibi Gıdalar ile doğrudan temas eden, Çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan, 500X350 mm (körük kalınlığı ve sap uzunluğu dahil) ebatından küçük olan saplı/sapsız poşetler ücretsiz olarak verilebilir.

01/01/2019 tarihi itibari ile 15-40 mikron arasında olan plastik poşetler ücretli olup; 31/03/2019 tarihten sonra istisnai hükümler hariç (gıda hijyeni ve eczane) çift kat kalınlığı 40 mikron ve üstünde olan plastik poşetlerin ücretli olarak satılacağı belirtilmiştir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum