Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ AKADEMİK KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Necip Fazıl Kısakürek Salonunda, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, GSF Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal ile akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ AKADEMİK KURUL TOPLANTISI YAPILDI
27 Haziran 2019 - 10:45

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Dinçay Köksal, fakültenin bölümlere ilişkin akademik ve idari kadro durumuyla ilgili notlar aktararak, yapılan çalışmalar, gerçekleştirilen etkinlikler ile ulusal ve uluslararası çalışmalara katılan akademisyenler hakkında bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ise eğitim, araştırma ve toplumsal katkı başlıkları altında belirlediği hedeflerine değindiği konuşmasında ayrıca şunları aktardı:

GELİŞMENİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGELERİNDEN BİRİ GÜZEL SANATLARDIR

Güzel Sanatlar Fakültesi’nde özellikle toplumsal katkı açısından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapılmış birçok çalışma var.  Sanat ve kültür öyle güzel bir alan ki bu fakültenin yapabileceği çok şey var. Çünkü gelişmenin en önemli göstergesi kültür ve sanattır, güzel sanatlardır. Bugün dünya teknolojik yönden son hızla ilerlerken ruhu, psikolojik yapıyı, kültür ve sanatı ihmal ediyor. Ama bizi biz yapan öğeler kültürümüz ve sanatımızdır. Bu sebeple yeni nesle, öğrencilerimize bunları sevdirmek durumundayız.

KÖTÜ ÖRNEK, ÖRNEK DEĞİLDİR

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kurulduğu dönemdeki pek çok üniversiteye göre çok iyi bir noktada fakat kötü örnek, örnek değildir. Hep daha iyileri göreceğiz. ÇOMÜ’yü daha da ileriye götürmek ve başarılı olabilmek için hep birlikte çalışacağız.

Başarılı olmanın en önemli kriterlerinden biri hedef koymaktır. Hedeflerimizi hem bireysel olarak hem de kurumsal olarak yüksek tutmamız gerekir. Rektörlüğün, üniversitenin bir hedefi olmalıdır. Ama bunun yanı sıra her fakültenin de bir hedefi olmalıdır. Fakültelerin yanı sıra bölümlerin hedefi olmalıdır. Ama bütün bunları gerçekleştirecek olan da öğretim üyeleridir. Bu yüzden de en başta herkesin bireysel olarak bir hedefinin olması gerekir.

Dilek ve temennilerin alınması ile sona eren toplantının ardından Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, GSF Fuaye Alanında sergilenen eserleri inceledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum