Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GENÇ ARKADAŞLARIMIZI ÜRETİME YÖNELTMEK İSTİYORUZ

MÜSİAD Başkanı Ali Osman Yıldız 21 Kasım’da İstanbul’da yapılacak olan MÜSİAD 17’inci Expo Fuarı’nın genç iş adamlarının milli üretime katkı sağlamaları açısında önemli olduğunu belirtti.

13 Kasım 2018 - 15:22

MÜSİAD Çanakkale şubesi basın mensupları ile bir araya geldi. Burada Genç MÜSİAD Başkanı ile açıklamalarda bulunan Çanakkale MÜSİAD Başkanı Ali Osman Yıldız, Aralık ayı içerisinde Genç MÜSİAD genel kurulu yapılacağını belirtti. Gençlerden ana kademeye geçiş ile ilgili genel kurul kararı alındığını belirten Yıldız, “Daha önce MÜSİAD tarihinde yapılmamış bir gençleşme hareketi diyebiliriz. Ana kademedeki üyelerin ödediği aidatın üçte birini üç yıl süreyle ödediğinde ana kademe üyesi olabiliyor. Bu geçişler sürekli halde olmayacağı için bu tarihler arasında geçerli olacak. Biz de bu arada Çanakkale’de genç MÜSİAD başkanımız Sayın Aydın Çetin yaşı dolduğunda önümüzdeki ay içerisinde yeni bir genel kurul yapacağız ve yani genç MÜSİAD başkanı seçeceğiz. MÜSİAD’ın hedeflerinde öncelikle milli üretimi sağlamak ve ihracatı sağlamak amaçlı gençleri bu işin içine dahil etme amaçlı bir operasyon olduğunu düşünüyorum. Türkiye’deki diğer sivil toplum kuruluşlarında ve başka bir kurumsal yapı altında genç iş adamını belli bir kurumsal yapı altında eğitmek gibi bir hedefi olan sivil toplum kuruluşu veya başka herhangi bir yapı olduğunu düşünmüyorum. MÜSİAD bu konuda tektir. Türkiye şampiyondur diyebilirim. Biz genç arkadaşlarımızın bir sistem içerisinde ahlaklı ticaret yapmasını sağlamak ve üretime dayalın ihracata dayılı bir ticari hayatlarının olmasını sağlamak için sistem içerinde onları eğitiyoruz. Toplantılara beraber gidiyoruz. 21–24 Kasım arasında MÜSİAD 17. Expo fuarı var. 17’nci olması Çanakkale plakasından bizim için önemli olduğunu düşünüyorum. Çanakkale’den İstanbul’a otobüs kaldırmayı planlıyoruz.

MÜSİAD Expo ile ilgili konuşan Yıldız, “Türkiye’de üretilmiş ve dünyaya satılan malların sergilendiği fuardır bu. İçerisinde ayrıca ileri teknoloji fuarı vardır. Türkiye’de üretilen İHA’lar, silahlar veya teknolojik ürünler üretiliyor ve bunları bilmiyoruz. Bunların tanıtımını bütün dünyaya satıldığını orada gidip görerek şahit olmak istiyoruz. Burada talep gelirse, vatandaşlarımızdan gitmek isteyen de gelebilir. Burada ikili görüşmeler olacak. Hedeflediğimiz hep şuydu, genç arkadaşlarımızı üretime yönelmesini sağlamak bir de dünyada karşılıklı ticari görüşmelerin yapılacağı bir fuar olacak. Masanın karşısında dünyanın diğer ülkelerinden gelmiş mal talep eden insanlar, masanın diğer tarafında da kim ne üretiyorsa bununla ilgili karşılıklı görüşmesini sağlayacak MÜSİAD. Bunla ilgili kayıtlar yapılabilir. Burada üretim yapan bir arkadaşımız geçen bizi aradı ve dedi ki ‘Biz bu konularda dışarıdan müşteri bulmak istiyoruz‘ işte bu bir fırsattır. MÜSAİD üyesi olma zorunluluğu yoktur. Bizim hedefimiz genç arkadaşlarımızı hem ihracat yöneltmek hem imalata yöneltmek. Bu tür görüşmelerin yapıldığı bir fuar bu. Dolayısıyla biz Türkiye’de böyle bir ihracatın artırılmasına katkı verecek bir fuarın 17.si MÜSİAD tarafından yapılıyor ve bütün Çanakkale halkının Çanakkale’deki ticaret yapan, ihracat yapmak isteyen bütün arkadaşlarımızı davet ediyoruz.”

Genç MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Aydın Çetin ise açıklamalarında şunları kaydetti, “2 yıldır Çanakkale genç MÜSİAD’ın başkanlığını yapıyorum. Başkanım 17. Expo’dan bahsetti. Ben de 17 Expo bünyesinde genç MÜSİAD olarak uluslararası genç iş adamları kongresi yapacağız ayın 24’ünde buna da bütün dünyada katılım olacak. Biz de Çanakkale’den katılım göstereceğiz. Genç MÜSİAD’ın asıl amacı MÜSİAD’a ana kademeye üye vermek. Biz de yaşı dolan, yani 30 yaşını geçen arkadaşlarımızı ana kademede katılmak isteyen arkadaşlarımızı yapılan teşvik kapsamında MÜSİAD’a üye yaptık”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum