Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Geleneksel 14. Issız Cuma Hayrı ve Tarım Fuarı Gerçekleştirildi

Kale Grubu´nun düzenlediği geleneksel hale gelen Issız Cuma Hayrı ve Tarım Fuarının bu yıl 14´üncüsü gerçekleştirildi.

Geleneksel 14. Issız Cuma Hayrı ve Tarım Fuarı Gerçekleştirildi
08 Eylül 2018 - 11:08

Etkinliğe, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay, Yenice Kaymakamı Ahmet Başer, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, STK Başkanları, Siyasi Partilerin Başkanları ve çok sayıda Yenice halkı katıldı.

Seyvan köyü mezarlığındaki tarihi Issız Cuma Camii’nde okunan Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ile başlayan Issız Cuma hayrında, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bölüm başkanı Hasan Elik günün anlam ve önemini belirten hutbesini okumasının ardından Cuma namazı kılınarak yemek ikram edildi.

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay protokol ve katılımcıları hitaben uzun bir konuşma yaptı. Yapılan yemek duasının ardından vatandaşlar Yenice ilçesindeki Dr. Hacı İbrahim Bodur Bulvarı’ndaki Kültür ve Tarım Fuarını gezdi. Yenice halkı nostaljik tarım aletleri ve ilçede yetişen tarım ürünleri, besi ve süt ürünleri, el sanatlarını inceleme fırsatı buldu. Marmara Parkı Sosyal Tesisleri’nde saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından yenice halk eğitim öğrencileri halk oyunları gösterileri yapıldı.  Program hayvancılık ve sebze yetiştiriciliği dalında dereceye girenlere ödülleri verilerek sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum