Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Geleceğimiz Olan Çocuklarımız İçin Çalışıyoruz

En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın eğitimi ve sağlıklı gelişimi için Çanakkale Belediyesi yatırımlarına devam ediyor.

Geleceğimiz Olan Çocuklarımız İçin Çalışıyoruz
18 Eylül 2018 - 13:59

İlki geçtiğimiz yıl açılan Ata’m Kreş’in büyük talep görmesiyle kentte ikinci bir kreş için de yapım süreci hızla devam ediyor. Okul öncesi eğitimin insan gelişiminde oynadığı kritik rolün farkında olan Çanakkale Belediyesi, bu kapsamda Barbaros Mahallesi’ndeki kreş binası için de çalışmalarını sürdürüyor.

Kendilerini Evlerinde Hissedecekler

Portakal Sokak ile Osman Hamdi Bey Caddesi’nin kesişiminde bulunan alanda projelendirilen Barbaros Kreşi’nde çocuklarımız için her şey düşünüldü. Çocukların keyif alabileceği, kendilerini rahat ve evlerinde hissedebilecekleri bir tasarım oluşturuldu. Bu doğrultuda toplam 9 adet sınıfı bulunacak kreş binasında tasarım olarak çocukların psikolojilerine olumlu yönde katkı sunacak tonlarda renkli dış cephe kaplamaları ve organik formlarda cephe elemanları kullanıldı. Proje konsepti olarak her bir sınıfın içinde asma kat planlanırken, bu asma katlarda çocukların uyuma alanları, merdivenin altında da tuvalet ve ufak mutfak nişi düşünüldü. Asma kattan sınıfa inmeyi daha eğlenceli hale getirmek amacıyla her bir sınıfa kaydırak yerleştirildi.

Minikler Doğayla İç İçe Olsun…

Her bir sınıf dışarıda bahçe alanına, içeride de ortak etkinlik alanına açılırken, öğrencilerin sınıflarından çıktıklarında ayaklarını doğrudan yeşil alana basabilecekleri doğal bir peyzaj alanı tasarlandı. Her bir sınıfın özel olarak açıldığı bu bahçe alanları çocukların hem bireysel olarak hem de grup olarak yapacakları etkinlik alanlarına yeterli kapasitede planlandı. Peyzaj alanında çocukların rahatça koşabilecekleri yeşil alanlara ek olarak kendi ürünleri yetiştirebilecekleri tarım alanı ve tamamen doğal malzemeden üretilmiş tematik oyun grupları bulunacak. Toplamda bodrum ve zemin kat olmak üzere iki katlı tasarlanan kreş binası içerisinde 4 adet tematik atölye, kış bahçeleri, yemekhane, ortak etkinlik alanları ve diğer gerekli idari ve sistematik birimler bulunuyor.

Çocukların zihinsel, duygusal, bedensel ve sosyal gelişimlerine katkı verilmesinin hedeflendiği Barbaros Kreşi’nin inşaat faaliyetleri devam ederken, 2018 yılı Kasım ayı içerisinde hizmet vermesi planlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum