Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"FITRATINIZ BATSIN ÇOCUKLAR YAŞASIN"

23 Nisan’da Küçükçekmece'de cinsel istismara uğrayan 5 yaşındaki çocuk için tepkiler çığ gibi büyüyor.

26 Nisan 2019 - 12:08

Çanakkale Kadın Platformu üyesi kadınlar tacize, tecavüze, çocuk istismarcılarına yönelik tepkilerini göstermek için İskele Meydanı'nda basın açıklaması yaptılar.

Çanakkale Kadın Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında: "Çocuklar Türkiye'de en çok cinsel şiddete maruz kalan grubu oluşturuyor. Türkiye'deki cinsel suçların yüzde 46'sı çocuklara karşı işleniyor. Çocuğun cinsel istismarında Türkiye dünya listesinde üçüncü sıradadır. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre  son o yılda 482 bin 908 kız çocuğu devletin izni ile evlendirildi. Son altı yılda 142 bin 290 çocuk anne oldu ve bu çocukların büyük kısmı dini nikahla evlendirildi. 2002'den bu yana 18 yaşın altında 440 bin çocuk doğum yaptı. 15 yaşın altında cinsel istismara uğrayarak doğum yapan çocuk sayısı ise 15 bin 937 olarak kayıtlara geçti. 23 Nisan günü başka ülkenin çocuklarını da ülkemize çağırarak çocuk bayramı olarak kutladığımız bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığımız gün ise 5 yaşındaki bir kız çocuğu istismara uğramıştır. Ensar ve 115 hamile çocuk skandalında ve daha pek çok olayda "bir kereden bir şey olmaz" diyen, yine Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten konuşmasında "bugün okul öncesinde lise son sınıfa kadar ülkemizde yaklaşık 18 milyon öğrencimiz var, yaklaşık 900 bin Suriyeli öğrenciyi de katarsak neredeyse 19 milyona yaklaşan orta öğretim öğrencisine sahibiz. Bu kadar öğrencinin olduğu bir yerde her zaman beklemediğimiz hadiseler olabilir" diye nitelendiren anlayış tarafından yönetilmekteyiz. İstanbul'da metrobüste bir kadın tacize uğradığını, geçtiğimiz haftalarda Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde akademisyen olan Prof.Dr.Hasan Bilgin tarafından kliniğinde çalıştırılan stajyer kadının tecavüze maruz kaldığını hatırlayalım. Trsus'ta gerçekleştirilen istismar olayının faili imam tutuksuz yargılanmaya devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Çanakkale Kadın Platformu üyeleri açıklamasının devamında: "Çocukların istismarlardan korunması için önleyici ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekli. Çocuk istismarlarına karşı mücadele edeceğiz, sessiz kalmayacağız. Fail olaydan 4 gün sonra yakalanmıştır. Adli sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Çocukla savunmasız değildir. Çocuk istismarlarına karşı hep birlikte ses çıkaracağız. Diyoruz ki, FITRATINIZ BATSIN ÇOCUKLAR YAŞASIN" denildi.

Çanakkale Kadın Platformu tarafından düzenlenen basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum