Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EZİNE PEYNİRİ VE COĞRAFİ İŞARETLERDE SON GELİŞMELER KONFERANSI

Çanakkale Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale Ticaret Borsası ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile “Coğrafi İşaretlerde Son Gelişmeler, Ezine ve Roquefort Peynirleri” konulu konferans düzenlendi.

EZİNE PEYNİRİ VE COĞRAFİ İŞARETLERDE SON GELİŞMELER KONFERANSI
15 Haziran 2019 - 12:38

Çanakkale Ticaret Borsasında gerçekleştirilen konferansa; Vali Orhan TAVLI,  Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, ÇTSO Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Ziraat odaları başkanları ve üyeleri, Kooperatif başkanları ve üyeleri,  Oda ve borsa üyeleri,  Tarım ve Orman ilçe müdürleri ve teknik personeli ve ilgili sivil toplum kuruluşları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan konferansta; İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ve Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen birer konuşma yaptılar. 

Yapılan konuşmaların ardından Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı Başkanı Prof.Dr.Yavuz Tekelioğlu katılımcılara “Coğrafi İşaretlerde Son Gelişmeler, Ezine ve Fransız Roquefort Peynirleri” hakkında Yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum yaptı.

İlk olarak Coğrafi işaretlerin Üretilen ürünlere sağladığı avantajlar hakkında sunum yapan Prof.Dr.Yavuz Tekelioğlu, Çanakkale’nin Coğrafi işaret tescil belgesi alan Ezine Peyniri, Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması ve Çanakkale El Halısı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Coğrafi İşaret Tescilinin, Türkiye’nin en kaliteli ve lezzetli beyaz peynirleri arasında yer alan adı Çanakkale ile özdeşleşen Ezine Peynirine sağladığı avantajlarla üreticilerin yapması gereken işlemler hakkında bilgilendirme yapan Prof.Dr.Yavuz Tekelioğlu, yapılan sunumların ardından katılımcılıların sorularını cevapladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum