Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ERDOĞAN; "ÇALIŞMAK BİZDEN, DESTEK SİZDEN"

Cumhur İttifakı Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; Cumhuriyet Mahallesi kahvehane buluşmasında yüzlerce Bigalı ile bir araya geldi.

ERDOĞAN; "ÇALIŞMAK BİZDEN, DESTEK SİZDEN"
22 Mart 2019 - 15:45

Seçim çalışmalarına yoğun bir tempoyla devam eden Cumhur İttifakı Ak Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan’ın ‘Gönüller yapmak ve Biga’mızı birlikte yönetmek için Orman Lojmanlarında buluşuyoruz’ çağrısına binlerce Bigalı karşılık verdi. Başkan adayı Erdoğan’a destek olmak için hükümet meydanında toplanan Bigalılar ellerindeki Türk bayrakları ile Cumhuriyet Mahallesi Orman Lojmanlarına yürüdü. Gençlerin dev Türk bayrağı açtığı ve meşale yaktığı kahvehane buluşmasında bazı vatandaşlar ise evlerinin camından destek verdi. Hükümet meydanından toplanarak Fatih Kıraathanesi önüne gelen coşkulu kalabalığı yine yoğun bir kalabalık karşıladı.

“BİZ HEP BİRLİKTE BİGAYIZ”

Slogan ve ıslıklar eşliğinde Orman Lojmanları, Fatih Kıraathanesi önünde konuşma yapan Cumhur İttifakı Ak Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan, “Biz her zaman şunu dedik. Biz biriz, hep beraberiz, hep birlikte Biga’yız. Biga benim doğduğum, çocukluğumu yaşadığım, sokaklarında simit sattığım, pazarcılık yaptığım, aşık olduğum, evlendiğim, çocuklarımı kucağıma aldığım, ticaret yaptığım ve hamdolsun ben her şeyimi Biga'ya borçluyum. Biga’ya benim borcum var. İnşallah 31 Mart'ta sizlerden gelecek 5 yılın, Biga Belediyesi’nin yönetim emanetini istiyoruz. Siz varsanız biz de varız, biz hep birlikte Biga’yız.” Dedi.

Cumhur İttifakı Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“GÜNEY MARMARA'NIN İNCİSİYİZ”

Biz Biga'nın her sokağına, her mahallesine girdiğimiz zaman daha önce Biga'ya kazandırdığımız eserleri görüyoruz. Cumhuriyet Düğün salonumuz, Bilgi evimiz AK Parti belediyeciliği zamanında mahallemize kazandırıldı. TOKİ mahallemiz, TOKİ’lerimiz de Biga’ya AK Parti zamanında kazandırıldı. Yine uyluk bölgesinde 11 dönüm yeri satın alarak kadın sığınma evi, çocuk bakımevi projelerimiz vardı. İnşallah bu dönem önümüzdeki 5 yıl içerisinde kadın sığınma evini, çocuk bakım merkezi'ni mahallemize kazandıracağız. Fatih İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan halı sahayı da biz yapmıştık. Şimdi okulumuz merkezi hükümetimizin desteği ile yenileniyor. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılında çocuklarımız yeni okullarına kavuşacak. Biz sevdalıyız. Biz Biga'nın, sizlerin hizmetkarı olmaya sevdalıyız. İnşallah biz her geçen gün kartopu gibi büyüyerek, çoğalarak sokakları sığmıyoruz. Biz Biga olarak geçmiş tarihimizle, kültürümüzle, ticaretimizle, sanayimizle, hayvancılığımızla, tarımımızla Güney Marmara'nın incisiyiz. Her alanda önde gelen bir ilçeyiz.

“BİGA’MIZA HEP BİRLİKTE KAZANDIRACAĞIZ”

Biz 13 yıldan beri Biga’da doğalgaz kullanıyoruz. Doğalgazın Biga'ya gelmesi bizim zamanımızda oldu ve Biga’da tertemiz havayı teneffüs eden insanların mutlu olduğu bir şehir oldu. Odun, kömür derdinden, hava kirliliğinden AK Parti zamanında Biga kurtuldu. Bu büyük hizmeti Biga’ya kazandıranlara ben hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Yine tarihinin en büyük yatırımı olan Kocabaş Çayı ıslah projesi’de bizim zamanımızda Biga'ya kazandırıldı. Maalesef yarım bırakıldı. Neden yarım bırakıldı? Kendilerine pay çıkarmak için Hacımadan Köprüsü'nden, Çan yolu çıkışına kadar olan kısmı iptal ettirdiler. Yerine Kocabaş Köprümüzü dahil ettirdiler. Ondan sonra dediler ki! biz yaptık, şeker dağıttılar, açılış yaptılar. Şunu bilmenizi isterim. Kocabaş çayı ıslah projesinde belediyemizin bir tane çakılı çivisi yok. Tamamı Devlet Su İşleri tarafından yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Kocabaş çayının taştığını gördünüz. İşte o yarım kalan kısmından dolayı. İnşallah yarım kalan kısmını Yenice Köyümüzün önünden geçen Asmalı Deresi, Sitelerin altından geçen Uzunsu Derelerinin de projesini hazırlatacağız. İnşallah bunu da Biga’mıza hep birlikte kazandıracağız. Sizler çok iyi biliyorsunuz yaparsa Cumhur ittifakı ile Bigalılar yapar, siz yaparsınız, hep birlikte yapacağız.

“GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ”

Balıkkaya Mesire Alanı Biga'nın en güzel yeri. Oksijenin en bol olan yeri ve görüyoruz Biga büyüyor. Biga büyüyorsa Balıkkaya Mesire Alanı’da büyüyecek. İnşallah onun da Hamdibey Mahallesi Karabiga tarafına bakan kısmında, 60 dönüm 60 bin metrekare alana Seyir

Teraslarının olduğu, çocuklarımıza oyun alanlarının olduğu, en güzel selfie'leri çekeceğiniz Mesire Alanımızı da Biga’mıza kazandıracağız. Mahallemizin eksiklerini, sıkıntılarını biliyoruz. Çünkü sizin derdiniz, bizim derdimiz. Mahalle teşkilatlarımız, arkadaşlarımız bu süreçte sizlerle yapmış olduğumuz istişareler sonucunda biz bütün dertlerinizi biliyoruz ve inanın gümbür gümbür geliyoruz.

“ÖZÜ DE, SÖZÜ DE BİRİZ”

Hatırlayın 5 yıl önce Dediler ki! Biz bu mahallenin evladıyız. 5 yıldır Bademlik mahallemize ne yaptılar? Biz size yapamayacağımız işi hiçbir zaman söylemeyiz. Özü de, sözü de biriz. Abdestimizden hiçbir zaman şüphemiz olmadı. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkına sahip çıkacağız. Ben yaptım oldu anlayışıyla yol yürümeyeceğiz. 5 yıl sonrasında son gün dahi gelseniz her zaman size hesap verebilir olacağız. Diyorlar ki! dün dünde kaldı. Dününü unutan milletler yok olmaya mahkumdur. Biz geçmişimizi unutmayacağız. 5 yıl öncemizi unutmayacağız.

“SATMAYI DEĞİL, YAPMAYA GELİYORUZ”

Diyorlar ki! Biga belediyemizi 3 kat büyüttük. Biga Belediyesini 3 Kat büyütenler borçtan hiç bahsetmiyorlar. Ben 5 yıldan beri belediye meclis üyesi olarak belediyemiz de çalışmalara katılıyorum. Sizlerin bize vermiş olduğunuz oylarla sizi temsil ediyorum. Sayımız yetersiz olduğu için bugüne kadar istedikleri gibi el kaldırdılar, istedikleri gibi indirdiler ve istedikleri gibi daha önceki belediye başkanlarımızın belediyemize kazandırdıkları mülkleri acımasızca sattılar. İnşallah biz satmayı değil, yapmaya geliyoruz.

“BAYANLARIMIZA MÜJDE!”

Çocuklarımızla ilgili belediyemizin bütün faaliyetleri milli, manevi duygularımıza uygun olarak daha fazlası yapılacak. Konserimiz yapılacak ve bayanlarımıza müjde! Bayanlarımız gezerken bize dedi ki, bunlar geldi panayırı kaldırdılar dediler. Eğer siz panayır istiyorsanız biz sizin sesiniz olmaya talibiz, sizin hizmetkarınız olmaya talibiz dedik. Panayırı istiyorsanız panayır 8 Haziran'da Biga’mıza hayırlı olsun. Biz panayır’mızı bildiğiniz gibi birçok farklı kültürden oluşan tek milletiz ve biz Biga panayırını siyasi polemik haline gelmemesi için Biga Kültür Festivali adı altında yapacağız. Burada kültürlerimizi tanıtacağız. Panayır özlemimizi alacağımız alışveriş mekanlarının, tezgahlarının olduğu, çocuklarımıza oyun parklarının olduğu, akşam da gençlerimize konserlerin olduğu çok içerikli Biga Panayırımızı Bigamız’da yapacağız. Kiminle yapacağız? Bigalı esnafımızla yapacağız. Biga'nın esnafı bizim baş tacımız. Onlardan müsaade almadan biz hiçbir işi yapmayacağız. Biz size sormadan hiçbir yol yürümeyeceğiz. Bizim yol rehberimiz sizsiniz. Siz ne istiyorsanız biz onu yapacağız. Biz sizin gönüllerinize talibiz. Hizmetkarınız olmaya talibiz.

“HERKESİN GÖRÜŞÜNE VE DÜŞÜNCESİNE SAYGIMIZ VAR”

Bizim ağzımızdan çıkmayan tek bir cümleyi kafanıza takmayın. 24 saat telefonumuz açık arayın biz size aslını anlatalım. Görüyorsunuz burada kimse yoklamaya alınmıyor ve inşallah bizim belediyeciliğimizde Biga Belediyesi'nden ekmek yiyen, çalışanlar yoklamaya tabi olmayacaklar. Kimseye siyaset için gelin arkamızdan demeyeceğiz. Kimseyi tehdit etmeyeceğiz. Herkes özgürdür, işini yapan her zaman bizim baş tacımızdır. Kendi siyasi amaçlarımız için belediye çalışanlarını zorlamayacağız. Herkesin görüşüne de düşüncesine de her zaman saygımız var. Biz bunu adaylığımız açıklandığı zaman Biga’da gösterdik. Bütün partilerimizi ziyaret ettik. Şimdi bazıları diyor ki! Birlik, beraberlik, kardeşlik. Lafla olmuyor

“ÇALIŞMAK BİZDEN DESTEK SİZDEN”

Bunların bir de su mevzusu var. Suya dediler %30 indirim yapacağız. Geldiler yaptılar. 5 yılda Biga’da su %64 zamlandı. Çan’dan da. Gönen'den de, lapseki’den de pahalı su tüketiyoruz. Şimdi de 5 yıldır Biga da belediye yönetenler diyor ki! Baktılar havuç pahalı. Dediler ki, biz bu suyu bedava verirsek belki bizim işimiz olur. Biga Port Projesi dediler, Mega Proje dediler yaptılar mı? Tema Park dediler yaptılar mı? Şehitliğin duyguları ile oynadılar. O saf, temiz yürekli insanlarımıza dediler ki Düğün Salonu yapacağız. Yaptılar mı? Yenice köyde yolu açacağız dediler, açtılar mı? Biz yerel yönetim, genel yönetim el ele, kol kola Biga’mız için sizlere hizmet etmeye hazırız çalışmak bizden destek sizden.

“BİGA HAYATLA BİR OLDU DEMEK İSTİYORUZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise özetle şunları söyledi:

“Biga'da olmaktan ayrı bir onur, ayrı bir heyecan duyuyorum. Her zaman söylüyorum bizler Ankara'nın değil, Çanakkale’nin vekilleriyiz. Bizler 18 Mart'ta 104. yılını kutladığımız bu muazzez şehitlerimizin, gazilerimizin hakkını ödemek için gece gündüz çalışmak istiyoruz. Ne yaparsak yapalım, hangi gönül işini yaparsak yapalım, bir tek şehidimizin bir tek gazimizin saçının telini ödeme imkanımız yok. Giden canlar bizim canlarımız. O şehitlere layık olmak için, o gazilere layık olmak için daha çok çalışacağız, daha çok yorulacağız. Bu vesileyle şehitlerimizi gazilerimizi tekrar tekrar minnetle anıyoruz. Türkiye'nin demokratik bir ülke olması için çok büyük bedeller ödedik. Geldiğimiz yerde MHP'nin lideri ile AK Parti'nin lideri bir araya geldi. Dedi ki, bu ülkenin bundan sonra hiçbir dış ülke tarafından ayar çekilmesine, sınır tehdidine, ufak ülke olmasına asla izin vermeyeceğiz dedi. Bizler beka sorunu derken, ezbere demeyeceğiz dedik. MHP'nin de AK Parti'nin de kendi tüzüğü var, lideri var, belli bir oy potansiyeli var. Farklı olan politikalarımız bir tarafa temel meselelerde Türkiye'yi biçilen rolü kabul etmiyoruz. Güvenlik ile ilgili, geleceğimizle ilgili, bağımsızlığımız ile ilgili hiçbir dayatmayı kabul etmeyerek reddediyoruz dedik. Tüm oyunlar bozuldu hamdolsun. Cumhur ittifakı ezbere kurulan bir ittifak değil. 3 tane meclis üyesi fazla olsun, 5 il genel meclis üyesi eksik olsun diye kurulan bir ittifak değil. Ne Erdoğan'ın yapısı ne Sayın Bahçeli'nin yapısı buna müsait değil. 6 ay önce bu ülkede seçim oldu. Önümüzde yerel Seçimden sonra 5 yıl seçim yok. 2 tane fotoğraf ortaya çıkabilir. Denebilir ki, Millet ittifakı büyüyecek, Cumhur ittifakı ufalacak. Fotoğrafım birisi bu. O zaman seçimden sonraki ilk gün Türkiye'yi sistem tartışması, referandum tartışması, yerel seçim gibi içeriye kapatacak olan bir kampanya başlayacak .Diğer taraftan Cumhur ittifakı büyüdüğünde MHP ile AK Parti'nin ortaya koyduğu iddialar büyüdüğünde, Türkiye'nin bağımsızlığına egemenliğine tekrar vurgu yapılacak. Özellikle güneyimizde istenen terör devletinin kurulmaması için Mısır'ın, Irak’ın, Suriye'nin başına gelenler bizim başımıza gelmesin diye estentüs pazarlığında Kuzey Kıbrıs’ımızın etrafında enerji araması meselesidir. Cumhur ittifakının 5 yıl boyunca daha güçlü yürümesine hep beraber omuz vereceğiz dedik. Biz buna güveniyoruz. Beka sorununu ezbere söylemiyoruz. Bir parti 40 yıl boyunca, 25 olan oyunu 26 yapamaz mı? Ama yapmadılar. Neden? Bu adamların derdi bizden olmak değil. Bu adamların derdi Türkiye'yi büyütmek değil. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu parti altı oktan felsefe alan bir partiydi. Şu an gelinen yerde ne Atatürkçülük kaldı, ne Devletçilik kaldı, ne Milliyetçilik kaldı ne Halkçılık kaldı. Halkçı olan bir parti Hatay’a gidipte bana oy vermezseniz hizmet etmem dermi? Devletçi olan bir parti Avrupa'da HDP ile aynı masaya oturup, Türkiye'yi şikayet eder mi? Milliyetçiyim diyen bir parti PYD komşumuz olsun dermi? Bu ordumuz “Allah Allah” deyip Afrine gittiğinde ne işi var orada der mi? Gelinen yer bırakın Atatürk'ü Baykal'ın bile partisi değil. Bülent Erdoğan'ın Belediye Başkanı olduğu bir Biga’da Çanakkale Biga’yı farklı hissedecek. Biz diyoruz ki! Biga’dan Bandırma'ya kara tren gitsin. Biz diyoruz ki, hiçbir köyümüzün altyapı sorunu kalmasın. Belediye İşi Gönül İşi, Cumhur ittifakı işi, bizim işimiz. Biz daha büyük hayaller için, daha büyük rüyalar için, 50 yılın sonrası yüzyıl'ın sonrası Biga’ya ne yapılabilir, nasıl ayağa kalkabilir. Karabigası ile Gümüşçayı ile nasıl burada bir gerdanlık olur. Bunun hesabındayız. 5 yıl boyunca vekil olarak bir araya geldiğimizde boynumuz eğik olmasın. AK Parti'nin, Cumhur ittifakının Belediye Başkanı MHP ile beraber omuz omuza yürüdüğümüzde bölgede neler yapılabilir herkes görsün istiyoruz. Bizim bir sevdamız var, derdimiz var. Biz sadece asfalt için değil, taş için değil, yürek için buradayız. Köylümüz, kentlimiyiz biz biriz. 81 milyon kürdü, türkü biriz. Zengini, fakiri biriz. Biz bu ülke asla bölünmesin, asla kavga etmesin diye büyük riskler aldık. Bu ülke ayağa kalksın diye, büyük bedeller ödedik. Bu ülke Balkanlar’dır. Bu ülke

Ortadoğu’dur, Kafkasya’dır. Bu ülkenin ruhu bambaşka bir milletin büyük yansımasıdır. Bizler Bülent Erdoğan'a güveniyoruz. Bizler Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli Biga ne oldu dediğinde başımızı öne eğmek istemiyoruz. Bizler Erdoğan-Bahçeli Biga ne oldu dediğinde hayatla bir oldu demek istiyoruz.”

Cumhuriyet Mahallesi Orman Lojmanlarında gerçekleşen kahvehane konuşmasına AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Başkanı Gültekin Yıldız, AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Sadettin Saat, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyesi adayları katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum