Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"EMEK SÖMÜRÜSÜ ÜST DÜZEYDE"

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde belediye çalışanları ile Belediye Sosyal Tesislerinde verilen kahvaltıda bir araya geldi.

01 Mayıs 2019 - 14:22

Kahvaltıya; DİSK Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan, TÜM-BEL-SEN Çanakkale Şube Başkanı Bülent Barın CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve belediye çalışanları katıldı.

Kahvaltıda açıklamalarda bulunan Başkan Gökhan, “Emek en yüce değerdir. Maalesef dünyada emeğin değeri çok fazla anlaşılmaz. Hep sömürülmeye çalışılır. Kapitalist düzen içerisinde emek değerlendirmesi noktasında insanlık geride kaldı. Emeğin değerinin göz ardı edilmediği ülkeler de var ama dünya genelinde emek sömürüsü üst düzeyde. Özelde de çocukların emeğinin sömürüldüğünü, kadınların emeğin sömürüldüğünü görüyoruz. 1 Mayıs Emek Bayramında bunların bir kez daha güdeme getirilmesi, emek sömürüsüne dur denilmesi için mücadele etmenin sürdürülmesi gerektiğine inanıyorum. Sömürü devam ederse barış hayal olur. Belediyemizde arkadaşlarımızla bir beş yıl daha çalışma noktasında seçimlerden başarı ile çıktık. Ben de elbette ki burada sizlerle belediye emekçileri ile beş yıl daha birlikte olacağız Haksızlığa uğramamanız için her türlü çabayı göstereceğimi paylaşmak istiyorum. Eğer bir adaletsizlik söz konusu olursa emeğin değerlendirmesi konusunda mutsuzluk olursa barış hayal olur. Bütçemizi imkânlarımızı ona göre değerlendirip öncelikle işçi ve memurların hak ettikleri ücretleri zamanında ödenmesi için çaba gösteriyoruz. İkramiyeleri zamanında ödememek için çaba gösteriyoruz. Çok ciddi bir ekonomik kriz sürecinde yaşıyoruz, bu en çok emekçiyi vuruyor, sabit ücretli insanların yapacağı bir şey yok. İnsanların geçim standartlarını düşürmemek için elimizden gelen fedakârlığı yapıyoruz. Sizler çok önemli işler yapıyorsunuz, bizler de sizler ile beraber bu kentin yaşanabilir kent olması için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu emekleri yadsıyamayız. Bizim için çok önemlisiniz. Son günlerde bir de kıdem tazminatı konusu var. Krize sebep olan hükümet çareyi kıdem tazminatlarının yeniden düzenlenmesi noktasında bulacağını zannediyor. Burada büyük bir direnç olacağına inanıyorum. Kıdem tazminatı çalışanın en önemli hakkıdır. Artık emeklilik döneminde onların geleceğidir, emekliliğin garantisidir. Bunun ne olacağı belli olmayan fonlarda toplanması konusunda sıkıntı olacak. Çalışanların aklı orada kalacak, huzur kalmayacak, endişe devam edecek. Hükümetin bir an önce bundan vazgeçmesini temenni ediyorum. İktidarın güdümünde, bir fonda tazminatların toplanacak olmasının söylentisi bile ciddi rahatsızlıklar yaratacaktır. Bu bayramda beraber olma fırsatı yakaladık. Hep beraber çalışma günlerimizde bir beş yıl daha birlikte hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum