Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Çanakkale’de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan emekçiler; “emeğimize sahip çıkacağız” dedi.

01 Mayıs 2019 - 17:35

Geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan emekçiler adına 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada; “Çanakkale’nin yağmaya açıldığı, verimli tarım arazilerinin, altıncılara, rantçılara peşkeş çekildiği, rant uğruna turizm adı altında kıyılarının yağmalanmak istendiği, yapımı süren otoyol ve köprü ile sanayi havzasına dönüştürülmek istenen Güney Marmara ile termik santrallerle donatılıp yaşanılamaz hale getirilmek istenen Çanakkale’nin işçileri ve emekçileri, bizler el ele kardeşçe şehrimize, toprağımıza, suyumuza, doğamıza, emeğimize sahip çıkacağız. Demokrasi, özgürlük, adalet ve laiklik için omuz omuza barışın kenti Çanakkale’de hep birlikte barış türkülerini söylediğimiz bu 1 Mayıs’ta bu kenti yağmalatmayacağımızı haykırıyoruz; suyuma doğama dokunan yanar” denildi.

Açıklamanın devamında; “Bu düzene itirazı olan, ülkenin geleceğine dair endişe duyan, demokrasiye, barışa ve adalete hasret milyonlar hiç olmadığı kadar emeğin birleştirici ve dönüştürücü gücüne ihtiyaç duymaktadır. Bizler; işçiler emekçiler birlik ve bütünlük içerisinde, demokrasiye ve ülkemize tüm gücümüzle sahip çıkacağımızı Çanakkale’de bugün, bu alanda, dünyaya haykırıyoruz. Bu birlik tek adam rejimine dur diyecek, aydınlık, eşit, demokratik, barış ve adaletin inşa edileceği yarınları kuracaktır. Yaşasın işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü” ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum