Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"EGE'DEN KARADENİZ'E GAZİ'NİN ANISINA 100. YIL ROTASI"

Bu sene 100. yıldönümünü kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tüm yurtta hazırlıklar sürüyor.

"EGE'DEN KARADENİZ'E GAZİ'NİN ANISINA 100. YIL ROTASI"
13 Mayıs 2019 - 13:44

Muğla’nın Bodrum ilçesinden 7 Mayıs’ta yola çıkan STS Bodrum Okul Gemisi, milli mücadelede önemli bir yere sahip olan İzmir’de ilk molasını vermişti. Cumhuriyet’in önsözünün yazıldığı Çanakkale’ye de dün demir atan gemiyi, Çanakkale Belediyesi Başkanvekili Kanber Koç ve meclis üyeleri yat limanında karşıladı.

Samsun’a 19 Mayıs’ta varmak üzere 7 Mayıs’ta milli mücadele ruhu ile yola çıkan STS Bodrum Okul Gemisi, İzmir’in ardından pazar günü Çanakkale’ye de uğradı. Bu yıl, Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919’un 100. yıldönümü kutlanmaya hazırlanırken Atatürk’ün izinde yola çıkan gemide, 1999 yılında (Sailing Trainings Ship) STS Bodrum Okul Gemisinin tüm planlarını hazırlayan ve imalatının başında bulunan Yücel Köyağasıoğlu ve 6 mürettebat ve 12 yolcu olmak üzere toplam 18 STS ekibi bulunuyor. Bodrum Belediyesi meclis üyeleri Emel Çakaloğlu, Banu Özberk ve Mustafa Coşkun da yolculuğa katılan isimler oldu.

Bodrum’un vatansever insanlarını, Çanakkale yat limanında dün Çanakkale Belediyesi Başkanvekili Kanber Koç ve belediye meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı İsmet Güneşhan karşıladı.

Türkiye’nin ilk yelkenli okul gemisi olan STS Bodrum’u beraberindekiler ile birlikte gezen Başkanvekili Koç, geminin hatıra defterini de imzalamayı ihmal etmedi. Yolcularla bir süre sohbet eden Çanakkale heyeti, milli mücadele ruhu ile yola çıkan misafirlerini uğurladı. Çanakkale’nin ardından önce İstanbul’a demir atacak gemi, yolculuğuna ise 19 Mayıs’ta Samsun’da son verecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum