Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EFSANELER ÇANAKKALE SPORU İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Bir dönem Çanakkale sporuna damga vuran isimler, son yıllarda dibe doğru çöken Çanakkale sporunun yeniden ayağa kalkması için bir araya geldiler. Bir yandan eski günleri yad ederek Çanakkale sporunun geçmiş yıllarda gösterdiği başarıları yad eden efsaneler , diğer yandan da her geçen gün biraz daha çöken Çanakkale Futbolu için yapılabilecekleri konuştular.

30 Temmuz 2019 - 13:11

Türk Gücü ile sahneye çıkan Çanakkale futbolcuları yıllar içinde önemli başarılara imza atarak Dardanelspor’un Birinci Lige çıkması ile zirveyi yaşamıştı. Çanakkale sporuna büyük emekler veren efsaneler, basamakları yavaş yavaş tırmanarak zirveye ulaştı. Ancak zirvede tutunamayan Çanakkale Futbolu, son yıllarda düşüşe geçti.  Türk Gücü Spor Kulübünün kurulmasından bu yana Türk Futboluna bir çok isim kazandıran Çanakkale’de özellikle Dardanelspor’un düşüşü, futbolseverler arasında büyük üzüntüye yol açtı.

Bir dönem Çanakkale futbolunu omuzlarında taşıyan ve büyük başarılara imza atan, aralarında Antrenör, eski hakem ve futbolcuların yer aldığı efsaneler, önceki akşam bir araya gelerek Çanakkale sporunun yeniden ayağa kalkması için fikir alışverişi yaptılar. Birlik ve Beraberlik kanısına varan eski yönetici, hakem ve futbolcular, Çanakkale sporu için elini taşın altına koymaya hazır olduklarını söylediler.

“FUTBOLUMUZU ÇANAKKALE RUHUYLA YENİDEN DİRİLTELİM”

Saygı Duruşu ile başlayan gecede bir konuşma yapan eski Bigaspor kurucularından Tuğrul Bozkurt “Sizler Çanakkale sporuna canı gönülden, fedakarca hizmet etmiş , Çanakkale Ruhu ile tüm kalbinizle sahada çarpışmış cengaverlersiniz.  Ben sizi tanıyorum. Dolayısı ile geçmişten bugüne nasıl mücadele verdiğinizi de biliyorum.  Bugün çok duygulandım herkesi bir arada görünce. Hele bu günlerde  aşağılara düşmüş olan Çanakkale Futbolunun  canlanması, tekrar toparlanması için  buradaki emektarların el ele vermesi benim de çok hoşuma gitti.  Çünkü sizler bu işe el atarsanız  Çanakkale  dünyada ismini duyurduğu gibi,  Futbolda da hem Türkiye’de hem de dışarda ismini tekrar duyurur, buna inanıyorum. Çünkü o gençliğinizdeki vücudunuz maşallah hepinizde sağlam duruyor.  Birbirinizi sarılmanızdan, birbirinize olan esprilerinizden ve sarılmanızdan bunu çok güzel ortaya koydunuz.  Çanakkale’de böyle bir enerjinin, böyle bir engin tecrübenin olduğunu herkes bilir, anlar  ve sizlere gelip danışırlar.  Çünkü hayatta yenilmeyen tek şey tecrübedir” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından  eski futbolcular, eski günlerini yad ederek Çanakkale sporunda gelinen son noktayı konuştular. Amatör sporlarda ve diğer takımlarda yaşanan düşüşler konuşuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum