Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DOĞA VE MÜZİĞİN İYİLEŞTİRİCİ ETKİSİ

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, Psikiyatri hastalarının kendilerini rahat, huzurlu ve mutlu hissetmeleri, panik ve kaygı bozukluğu yaşamadan hizmet almalarını sağlamak amacıyla poliklinik katında duvarları yağlı boya ve doğa resimleri ile süslenerek aynı zamanda müzik yayını yapılmaya başlandı.

DOĞA VE MÜZİĞİN İYİLEŞTİRİCİ ETKİSİ
04 Temmuz 2019 - 11:09

Ruhsal bozuklukların tedavisinde resmin, sanatsal faaliyetlerin ve müziğin etkileri herkes tarafından bilinmektedir.Osmanlı döneminde ruhsal hastalıkların tedavisinde en fazla kullanılan yöntemlerdi bunlar. Bunun yanında sadece ruhsal değil felçlerde, kas hastalıklarında, Parkinson hastalığında, nörolojik ve psikolojik baş ağrıları ve vücut ağrılarında, şeker hastalığında, kalp-damar hastalıklarında, alerjik hastalıklarda, astım benzeri solunum sistemi hastalıklarında, psikosomatik hastalıklarda, motivasyonu, kendini iyi hissetme duygusunu, yaşama gücünü artırmada, bedeni ve beyni rahatlatmakta etkili olmaktadır.

Resim ve müziğin iyileştirici etkisini göz ardı etmeyerek Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine  uyarlayan hastane yönetimi, hastalarından ve yakınlarından gelen olumlu görüşlerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum