Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DENİZ ULAŞIMI BAYRAMA HAZIR

Kurban Bayramı öncesinde deniz ulaşımının hızlandırılması adına tüm hazırlıklar tamamlandı.

DENİZ ULAŞIMI BAYRAMA HAZIR
10 Ağustos 2019 - 11:23

Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da sıkıntısız bir bayram atlatılması için hazırlıklar tamamlandı. Çanakkale Boğazı, Gökçeada, Bozcaada ve Güney Marmara hattında, buna ek olarak Ayvacık(Küçükkuyu)-Midilli hattında hizmet veren Gestaş, 21 gemiyle yapacağı seferler dışında iskelelerinde de birtakım yenilikleri uygulamaya koyacak.

21 GEMİYLE 7-24 SEFER, YOĞUNLUK DURUMUNDA SAATSİZ RİNG SEFER

Gestaş Deniz Ulaşım her bayram olduğu gibi bu bayram da tüm filosuyla hizmet verecek. Gestaş, yoğunluk durumunda ise her zaman olduğu gibi saatsiz ve ring seferlere dönecek. Gökçeada ve Bozcaada hattında online biletlere yoğun ilgi söz konusu. Gestaş, Gökçeada-Kabatepe hattında 3, Geyikli-Bozcaada hattında 2, Güney Marmara hattında 2, Çanakkale-Eceabat-Kilitbahir hattında 7, Gelibolu-Lapseki hattında 5, Ayvacık(Küçükkuyu)-Midilli hattında 1 ve Çanakkale-Bozcaada hattında 1 olmak üzere 21 gemiyle hizmet verecek.

GELİBOLU İSKELESİ YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Lapseki İskelesi’nde bir süredir birkaç rampayla hizmet verilirken, Gelibolu İskelesi’ndeki yenileme çalışmaları da tamamlandı. Çanakkale İl Özel İdaresi ve Gelibolu Kaymakamlığı’nın katkılarıyla Gelibolu mevcut iskele projesi son halini aldı. Gelibolu’daki rampaların yenilenmesi ve sayılarının artmasıyla, gemilerin iskeledeki bir diğer geminin doldur-boşalt yapmasını beklemesi durumu ortadan kalkmış oldu. Bu sayede Lapseki-Gelibolu hattında boğaz geçiş süreleri bir hayli kısaldı. Gelibolu İskele sahasının düzenlenmesiyle gemilerin dolma ve boşaltmaları hızlanırken bu şehir içi trafiğinin daha hızlı ilerlemesine de imkan tanımış oldu.

ÇANAKKALE İSKELESİ’NE YENİ YAYA ÇIKIŞ YOLU

Ramazan Bayramı’nda Çanakkale İskelesi’ne yeni bir yaya çıkış yolu yapan GESTAŞ, Kurban Bayramı öncesinde bu yaya çıkışına engelli rampası da eklerken; bir yaya çıkış yolu da L İskele diye adlandırılan iskele idari binasının hemen yanındaki bölüme yapıldı. İskele yaya girişi önüne yaya yönlendirme cam bariyerleri kurularak, yaya yolcuların araç trafiğine engel olmadan iskeleye giriş yapmaları amaçlandı. Gemiden iniş esnasında yaya ve araçların aynı yolu kullanmaması, iskele sahasının daha hızlı ve de en önemlisi daha güvenli bir şekilde boşaltılması adına oluşturulan ekstra yaya çıkışları, araç trafiğini de rahatlatacak.

LAPSEKİ FERİBOT GİRİŞİ İÇİN YAN YOL UYGULAMASI

Ramazan Bayramı’nda uygulamaya konan, ara ara yoğunluk durumlarında devreye alınan Lapseki feribot girişi için yan yol uygulaması, Kurban Bayramı’nda da devam edecek. Tüm araçlar bu yol üzerinden feribota alınacak. Böylece şehir merkezine giden yol, feribot sırasından bağımsız tutularak trafik aksatılmamış olacak. Kurban Bayramı öncesi bu yan yola asfalt dökülerek daha kullanışlı hale getirilirken; yürümek için veya denize girmek için kordonu kullanan vatandaşların araçların feribot istif yolunu kullanımından oluşan tozlanmadan rahatsız olmamaları sağlandı.

AĞADERE ARAÇ İSTİF ALANI UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Ramazan Bayramı’nda uygulamaya konulan ve Çanakkale Boğaz trafiğini bir hayli rahatlatan Kilitbahir Ağadere Mevkii araç istif alanı, bu bayramda da hizmet vermeye devam edecek. Ramazan Bayramı ve sonrasında yoğunluk durumlarında kullanılan bu bölge, boğaz geçişi için Çanakkale-Kilitbahir hattını tercih eden yolculara, kolay bekleme imkanı sunuyor. Kilitbahir Ağadere Mevkii araç istif alanı sayesinde, Kilitbahir köy yolu ve Şehitlik yolu kapanmazken; yolcular da ihtiyaçlarını karşılama ve araç içinde beklemektense açık havada vakit geçirebilme fırsatı buluyor.

ÇANAKKALE İSKELESİ’NDE 3 ARAÇ GİŞE HİZMET VERECEK

Çanakkale İskelesi’nde bayram tatili yoğunluklarında hizmet veren 3. araç gişe, Kurban Bayramı’nda da aktif olacak. Çanakkale İskelesi’ndeki bayram yoğunluğu, 3 araç gişeden birden yükleme yapılarak ve hızlı bilet kesilerek azaltılmaya çalışılacak. Gestaş personelleri, araç gişelerinin yanı sıra el terminalleriyle de bilet keserek yoğunluğu azaltmaya çalışacak. 

FERİBOT GÜZERGAHI KAYSERİLİ AHMET PAŞA CADDESİ’NDEN

Çanakkale İskelesi’nden feribotu kullanacak araçlar, iskele sahasına Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinden alınacak. Bu cadde, çift taraflı olarak trafiğe kapanacak. Feribot yolcularının Kayserili Ahmet Paşa Caddesi’ne alınmasıyla şehrin en işlek caddelerinden Demircioğlu Caddesi üzerindeki yoğunluk azalacak; şehir içi trafiği tatilci yoğunluğundan az oranda etkilenecek.

ŞEHİR İÇERESİNDE YÖNLENDİRME ÇALIŞMALARI

GESTAŞ ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışmasıyla; Çanakkale İskelesi’nden feribota binecek yolcular için şehir içerisinde çeşitli bölgelere yönlendirme levhaları asıldı. Feribotu kullanacak yolcuların şehir merkezine girmeden çevre yolundan Kayserili Ahmet Paşa Caddesi’ne yönlendirilmesini sağlayacak uygulamayla birlikte, tatilcilerin şehir merkezine girerek zaman kaybetmeleri engellenecek. Gelibolu girişi, Eceabat girişi, Çanakkale girişinde belirli noktalara koyulan yönlendirme led tabelaları da yoğunluk hakkında yolculara bilgiler verecek.

Çanakkale Valiliği koordinesinde, GESTAŞ, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kaymakamlıklar, belediyelerin katkısıyla Çanakkale’de tatilci yoğunluğu Ramazan Bayramı’nda da olduğu gibi bu bayramda da sorunsuz bir şekilde atlatılmaya çalışılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum