Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ AKADEMİK KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Dekan Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik, akademik ve idari personelin katılımı ile gerçekleşti.

DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ AKADEMİK KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
10 Temmuz 2019 - 11:11

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi toplantı salonunda gerçekleşen akademik kurul toplantısında Dekan Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik, fakültenin öğrenci ve personel rakamları, akademik performansları, yayınları ile bölümlere ilişkin notlar, gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’de deniz bilimleri alanının kesinlikle genişletilmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirten Rektör Murat, özellikle ÇOMÜ’nün bu alanda çok iyi bir potansiyeli olduğunun altını çizdi ve başarılı olabilmek için ise birlikte çalışmanın, üretmenin önemine değindi.

DÜNYADA BU KADAR GÜZEL BİR KONUMA SAHİP ÜLKE SAYISI AZDIR

“Dünyada bu kadar güzel bir konuma, imkana sahip ülke sayısı azdır. Ülkemiz farklı özelliklere sahip denizlerle çevrili, aynı zamanda değişik su kaynaklarına da sahip bir ülke. Bu kadar farklı sulara sahip bir ülkenin bu alandaki bilimsel çalışmalarının çok daha fazla desteklenmesi gerekir. Bu alanda o kadar muazzam konular var ki günümüzde en fazla araştırma yapılabilecek alanlardan biri deniz bilimleridir. “

BU GEMİYİ BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ

Rektör Murat, ÇOMÜ’yü kurum kültürü içerisinde birlikte hareket ederek yöneteceklerini vurgulayarak “ÇOMÜ’yü layık olduğu yere getirmek bizim görevimiz. Kaptan köşküne bizi çıkardılar ama bu gemiyi birlikte yürüteceğiz. Bu gemiyi devirmeden, hasara uğratmadan en güzel şekilde limana ulaştırmamız gerekir. Bunun için herkesin desteği önemlidir” dedi.

Toplantı, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın öğretim üyelerinden gelen dilek ve temennileri dinlenmesi ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum