Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇTSO KONGRE FUAR MERKEZİ'NDE ZEYTİNYAĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğinde “Zeytinyağı sektörünün mevcut durumu, sorunları ve 3 fazlı çalışan zeytinyağı işletmelerinin 17/11/2015 tarih ve 2015/10 sayılı Genelge kapsamında uyulması gereken teknik hususlar” konularında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ÇTSO KONGRE FUAR MERKEZİ'NDE ZEYTİNYAĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
17 Mayıs 2019 - 09:50

15 Mayıs 2019 tarihinde ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Personelleri Funda Yalın ve Hasan Yorulmaz, Genel Sekreter Sema Sandal ile Odamızın zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren üyelere “Zeytinyağı Tesislerinde Oluşan Atık suların Yönetiminde Uyulması Gereken Teknik Hususlar ile Zeytinyağı İşletmeleri ve Atıkların Değerlendirilmesi” hakkında bilgi verildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, “2015/10 Sayılı Genelge’nin amacı Üç fazlı dekantasyon sistemiyle çalışan veya çalışacak zeytinyağı üretim tesislerinde oluşan zeytin karasuyunun sızdırmaz lagünlerde biriktirilerek buharlaştırılması gerekmektedir. Genelge ile; lagünlerin inşa edilmesi esnasındaki uyulması gereken standartlar belirlenerek, mevcut tesislerin bu standartlara getirilmesi amaçlanmaktadır.”diyerek, çevre problemlerine çözüm oluşturmak adına bir adım daha atmak için yapılacak çalışmalar destek olacağını belirtmiş ve genelge hakkında katılımcıları bilgilendirmiştir.

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Odamızın amacı,bölgemizde faaliyet gösteren üretici firmalarımızın yaşadığı sorunları, konunun resmi muhataplarının da dâhil olduğu ortak akıl toplantıları ile aynı masa etrafında gündeme getirmektir. Zeytinyağı, bölgemizin öncelikli ve markalaşarak daha fazla katma değer yaratan ürünlerinin başında yer almaktadır. Bunun için yaşanan ortak sorunlara ortak çözümler üreterek bir an önce işin satış ve pazarlama aşamasına geçmeliyiz. Saha ziyaretleri düzenleyerek üretim yapan firmaların sorunları daha yakından takip etmeliyiz. Bu anlamda çalışma grubu oluşturalım. Bölgesel tahminler çerçevesinde kaç işletme 3 faz, kaç işletme 2 faz, atıkları ne kadar bunu saptayalım. Bölgemizde deşarj ve pirina tesisi gereklidir.”dedi

Toplantı sonrasında sektörün sorunlarını dile getirmek ve daha yakından izlemek adına çalışma grubu oluşturulmasına karar verildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum