Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇTSO, EMLAK DANIŞMANI MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI DÜZENLEDİ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Universal Belgelendirme A.Ş. işbirliğinde Emlak Danışmanı Seviye 4 ve Sorumlu Emlak Danışmanı 5 sınavları düzenledi.

ÇTSO, EMLAK DANIŞMANI MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI DÜZENLEDİ
16 Şubat 2019 - 11:03

14-15 Şubat 2019 tarihlerinde ÇTSO Kongre Fuar Merkezi eğitim salonlarında gerçekleştirilen sınavlara toplam 19 aday katıldı. İki aşamalı yapılan sınavlarda, adaylar ilk olarak teorik sınavlara sonrasından ise pratik sınavlara tabi tutuldu.

“ODAMIZ, MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARINDA BÖLGENİN BAŞVURU MERKEZİ HALİNE GELDİ.”

Mesleki Yeterlilik sınavları hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “Odamız organizasyonunda ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş firmalarla işbirlikleri yaparak sınav açılması için talep toplanmasına aracılık ediyor ve adayların tüm operasyon yükünü üzerimize alıyoruz. 2018 yılında toplamda 268 adayın katılımı ile 9 adet Mesleki Yeterlilik sınavı organize ettik. Şu an itibariyle 117 Meslek zorunluluk kapsamına alındı.

“TİCARET İL MÜDÜRLÜKLERİNDEN YETKİ BELGESİ OLMAYAN ARTIK EMLAKÇILIK YAPAMAYACAK.”

Emlak Sektörü bu zorunluluk kapsamına henüz alınmadı ancak; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2018 tarih ve 30422 sayılı Resmi Gazete yayınlanan “TAŞINMAZ TİCARETİ HAKKINDA YÖNETMELİK” ile yeni bir sürece girildi. Resmi Gazete yayım tarihi itibariyle mevcut ve yeni kurulacak işletmelere 18 ay süre tanınarak, Ticaret İl Müdürlüklerinden alınması gereken “Yetki Belgesi” için süre verildi. Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik belgesi de bunlardan birisi. Biz Oda olarak başvurularda yeterli sayı tamamlandığı anda MYK tarafından yetkilendirilmiş firmalarla irtibata geçerek sınav tarihi belirliyoruz.” diyerek, Mesleki Yeterlilik Belgesi için bilgi almak isteyen herkesin Oda’nın ilgili birimi ile irtibata geçerek başvuru için ön bilgi alabileceklerini belirtti.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum