Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"CHP'Lİ BELEDİYELERİ AK PARTİ ALINCA O İL BAŞKANI İSTİFA EDECEK"

Çanakkale’nin Biga ilçesi Karabiga beldesinde seçim bürosu açılış programına AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu birlikte katılan, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, burada yaptığı konuşmada, “Karabiga’yı, Biga gibi CHP’li belediyeleri AK Parti alınca İstanbul’da çok büyük oy alınca göreceksiniz tekrar CHP’li o il başkanı istifa edecek” dedi.

"CHP'Lİ BELEDİYELERİ AK PARTİ ALINCA O İL BAŞKANI İSTİFA EDECEK"
04 Şubat 2019 - 10:56

Milli mücadelede Biga ve Karabiga’da çok önemli hatıralar olduğunu ifade eden Turan konuşmasında şunları söyledi; “Gazilerimiz buraya geldi tedavi oldu, şehitlerimiz oldu. Burada kıymetli hatıraları var. Bizim buraya borcumuz var, bizim buraya tarihi dokusuyla beraber Çanakkale savaşındaki arka hizmet hatırasıyla beraber borcumuz var. O yüzden Karbiga’yı her hangi bir belde, ilçe olarak görmüyoruz. Burada şehidin kanı, gazinin hatırası var diye görüyoruz. Karabiga’yı dün kurulan bir belde olarak görmüyoruz. Karabiga o şehitlerimizin Çanakkale savaşında sıkıntı yaşayanların buraya gelip tedavi olduğu ve tekrar cepheye gittiği bir üst olarak kullanılmış. Burada tedavi olamayan Biga ilçemize gitmiş. Karabiga bizim için çok önemli. Bu halka biz hiç yalan atmadık Çanakkale’mizde 1915 köprüsü hızla devam ediyor. Türkiye’nin değil dünyanın en uzun köprüsü Gelibolu –Lapseki arasında yükselmeye başladı. Çok değil birkaç ay içerisinde denizin içinden direklerinde yükseldiğini göreceksiniz. Çalışmanın yarısı yer altında deniz içinde. Bu yüzden görmeyen gözler için CHP’li arkadaşlar için söylüyorum; o direkler gözünüzün önünde yükselmeye başlayacak. Onu çok önemsiyoruz, biz o köprü Çanakkale’nin Lapseki’nin köprüsü değil bölgenin tarımı için büyük bir değer.”

Turan şöyle devam etti; “Türkiye bir kitapsa ön söz Çanakkale dedik. Peki biz bunları yaparken diğer parti CHP ne yaptı şimdiye kadar. Son bir haftada çıkan tabloya bakın. Geçtiğimiz hafta CHP’nin parti meclisinde ne oldu? Kapıda ambulans bekliyor içeride kavga var. İstanbul gibi Türkiye’nin en büyük kentinin il başkanı akşam istifa etti, sabah geri aldı. Buradan ilan ediyorum Karabiga, Biga gibi CHP’li belediyeleri AK Parti alınca İstanbul’da çok büyük oy alınca göreceksiniz tekrar o il başkanı istifa edecek. Değerli arkadaşlar bir başka yerde kavga oldu. İzmir’deki adayla ilgili istifa konusu oldu. Aynı şekilde Kadıköy’de benzer sıkıntılar oldu. Kadıköyde ruhu HDP’li adı CHP’li birisini başkan yaptılar ve kavga çıkardılar orada. Şu an gelinen yerde HDP ile CHP’nin hiçbir farkı olmadığının adaylarda gördük. Kadıköy’de adamın açıklamaları var diyor ki ‘diren Dicle, Kadıköy seninle’ diyor. Bu şu demek; Dicle’de çukur operasyonum yapılırken, askerimizi PKK şehit ederken ‘diren Dicle Kadıköy seninle’ diyecek kadar, Atatürk’ün partisinden, hatırasından uzaklaşmış, ruhunu Kandil satın almış am bunu CHP aday gösterdi. O yüzden kim ne derse desin Kılıçdaroğlu’nun başkanlığından sonra değişen süreçle ne Baykal’ın hatırası kaldı, ne Atatürk’ün hatırası kaldı. Bambaşka bir CHP ortaya çıktı HDP’nin ruhuna giren beraber yol yürüyen parti oldular. Al birini vur ötekine, hiç farkları yok.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum