Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALEMİZ YİNE EŞSİZ BİR PROJEYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’ye yapılacak olan Askeri Sağlık Müzesi hakkında açıklamalar yaptı.

ÇANAKKALEMİZ YİNE EŞSİZ BİR PROJEYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
01 Temmuz 2019 - 13:11

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “1890’ların başında Sultan II.Abdulhamid Han tarafından yapılan Askeri Hastane, aslına uygun bir şekilde restorasyon yapılarak Çanakkalemize tekrar kazandırılacak. Tarihin her hatırasını günümüze kazandırmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Troya Müzesi, Assos, Şehitliğimizin düzenlenmesiyle Çanakkalemize gelen ziyaretçi sayısında büyük bir artış oldu. Askeri Hastanemizin onarılmasıyla farklı bir konsept müzeye Çanakkalemiz ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda müze ülkemizde tek olacak. Yapılacak proje ile ziyaretçilere savaş döneminin sağlık  ve insaniyet üzerinden anlatılacağı, döneminde edindiği misyonu tekrar yaşatmak adına zamanında merkez hastane olarak kullanılmış olması ile dönemin şartları içinde sıhhiye hizmetinin öneminin aktarılacağı çok amaçlı Askeri Sağlık Müzesi olacak” şeklinde ifade etti.

Türkiye’de daha önce örneğine rastlanmamış bir konsept ile Eski Askeri Hastane bölgesinde yapılacak olan  Askeri Sağlık Müzesi’nin özelliklerini anlatan Turan, “Askeri Sağlık Müzesi tamamlandığında içerisinde, Müze Sergi Alanı, Kütüphane, Etkileşimli öğrenme odaları (webinar), Grup çalışma odaları, Kızılay ilk yardım atölyesi, Anatomi atölyesi, Tıbbı bitkiler laboratuarı, Mikrobioloji ve DNA laboratuvarı , Konferans salonu, Fuaye, Geçici sergi, Müze mağaza, İl Kültür Müdürlüğü ofis alanı, Kapalı otopark alanları bulunacak. Ayrıca yaya yoluyla kordona bağlanacak. Çanakkalemizi sürekli utandıran konularla gündeme taşıyanlara inat çalışmaya, proje üretmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum