Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALELİ TAEKWONDOCULARIN BAŞARILARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Türkiye Taekwondo Federasyonunun 2019 yılı Faaliyet Programında yer alan Yıldızlar Taekwondo Türkiye Şampiyonası 25-30Haziran 2019 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı.

ÇANAKKALELİ TAEKWONDOCULARIN BAŞARILARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
02 Temmuz 2019 - 12:23

Şampiyonaya 74 ilden 2890 sporcu iştirak ettiği şampiyonaya rekor bir katılım vardı. Yıldızlar Türkiye Şampiyonası sonuçlarına göre Dünya ve Avrupa şampiyonalarına kota verileceği için İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol şehirlerden sporcu katılımın çok daha fazla olduğu gözlerden kaçmadı.Zorlu müsabakalar yaşandı, sporcular kıyasıya mücadele verdiler.

Çanakkale taekwondo il temsilcisive Milli Takım antrenörü Hasan Altunışık yaptığı açıklamada, "Çanakkaleli sporcularımız tüm hünerlerini ortaya koyarak şampiyon olmak için adeta savaştılar. Mükemmel maçlar ortaya koyan sporcularımız seyredenlerin beğenisini kazandı. 33 kg’da yarışan sporcularımızdan İrem DİNÇ ilk günde tatemiye çıktı.Kararlı ve azimli olan sporcumuz İrem bir kısmı nakavt olmak kaydıyla beş maç alarak Türkiye üçüncüsü olurken, 45 kg da yarışan yıldız sporcumuz İbrahim Buğra DUMAN harika maçlar yaparak çoğu maçlarını nakavtla alan sporcumuz bu zorlu yolda altı maç alarak yarı finale çıktı. Yarı final maçını altın vuruş diye adlandırılan skorla yenilerek sporcumuz Türkiye Üçüncülüğünü almayı başardı" dedi.

Taekwondo il temsilcisi Altunışık sözlerine şöyle devam etti: "Şampiyonaya katılan diğer sporcularımızdan  Zeynep Gonca ERDOĞAN ve Ahmet ERDAL ilk sekize girerek 08-09 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan milli takım seçmesine katılacaklar.Sporcularımız yapılacak olan bu seçme şampiyonasında birinci olması durumunda 07-10 ağustos 2019 tarihleri arasında Özbekistan’da yapılacak olan Dünya Taekwondo şampiyonasına katılacaklar. Sporcularımız milli takım seçmesinde birinci olarak Dünya şampiyonasına katılma hakkı kazanmalarını temenni ediyorum. Sporcularımız çok iyi çalışarak bilgi ve becerilerini geliştirerek tekniklerini en üst düzeye çıkartmışlardır. Sporcularımıza güveniyor bunu da başaracaklarına inanıyorum. Sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum" dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum