Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE EZİNE GIDA İHTİSAS OSB'DE PEYNİR ALTI SUYUNUN DEĞERLENDİRİLME ÇALIŞMALARI

ÇANAKKALE EZİNE GIDA İHTİSAS OSB'DE PEYNİR ALTI SUYUNUN DEĞERLENDİRİLME ÇALIŞMALARI
24 Haziran 2019 - 11:20

Çanakkale’nin tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir potansiyeli bulunan başta süt ve süt ürünleri olmak üzere, et, balık, sebze, meyve ve zeytincilik alanlarında Çanakkale’nin markalaşma sürecini yeni ve ileri bir aşamaya taşıyacak Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde peynir üreticilerinin en büyük sorunlarından peynir altı suyunun değerlendirilmesi ve Yurtdışında Ezine Peynirinin markalaşma süreci çalışmaları toplantısı Vali Orhan TAVLI başkanlığında gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik toplantı salonunda gerçekleştirilen Peynir Altı Suyunun Değerlendirilme toplantısına; Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, ÇOMÜ Öğretim Üyesi Dr.Halil Ersin Avcı  ve Uzman Erol Osman katıldı.

ÇOMÜ Öğretim Üyesi Dr.Halil Ersin Avcı ve Uzman Erol Osman tarafından Çanakkale'deki peynir üreticilerinin en büyük sorunlarından peynir altı suyunun değerlendirilmesi ve Yurtdışında Ezine Peynirinin markalaşma süreci,  Avrupa Birliği Fonları ve Projeleri konusunda Vali Orhan TAVLI’ya bilgi verildi.

Yapılan bilgilendirmenin ardından Vali Orhan TAVLI, Altyapı çalışmaları hızla devam Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde peynir altı suyunun değerlendirilmesi konusunda gerekli fizibilite çalışmalarının yapılmasını ve Yurtdışında Ezine Peynirinin tanıtımına katkı sunacak Avrupa Birliği Fonları ve Projeleri konusunda Güney Marmara Kalkınma Ajansından gerekli teknik desteğin alınarak çalışmalara hız verilmesi talimatını verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum