Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çanakkale'de Şehiriçi Ulaşım Ücretlerine Zam

Çanakkale’de şehir içi belediye ve özel halk otobüsü ücretlerine zam yapılarak yolcu ücretleri güncellendi. Artan maliyetler karşısında meclis komisyonca belirlenen fiyatları oy çokluğu ile onayladı.

Çanakkale'de Şehiriçi Ulaşım Ücretlerine Zam
06 Eylül 2018 - 09:46

Çanakkale Belediyesi Halk Otobüsleri Kooperatifi talebi sonrasında şehiriçi otobüslerde zam tarifesi Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında görüşüldü. Kooperatifin zam talebini değerlendiren Ulaşım Hizmetleri komisyonu, fiyatlarda yüzde 22,22’lik oranda zam yapılmasını meclis gündemine getirdi. Komisyon kooperatifin zam talebini şu sözlerle açıkladı; “1 Ocak 2018 tarihinde yapılan zam sonrasında komisyon toplantımıza kadar sürücü esnafının maliyetleri artmıştır. Akaryakıta gelen zamlar, MTV, SGK giderleri gibi birçok kalemde yılbaşından bu yana ortalama yüzde 50 zam gelmiştir. Haklı olarak kooperatif zam talebinde bulunmaktadır. Komisyon görüşmelere geçtikten sonra arada geçen süreçte akaryakıta iki seferde toplam yüzde 24 oranında zam gelmiştir. Zam kaçınılmaz oldu. Diğer illerde de aynı fiyatların yapılan zamlarla aynı olduğu görüldü. Komisyon olarak orta yolu bulduğumuza inanıyoruz. Yüzde 25 seviyelerine kadar düşürdük. Bu görüşmeler sonrasında gelen son iki zam burada rakamlara yansıtılmadı” denildi.

 

 

Komisyonun oy birliği ile kabul ettiği ücret tarifesi Meclis üyelerince de oy çokluğu ile kabul edildi. Yeni şehiriçi ücretler alınan karar doğrultusunda 10 Eylül 2018 Pazartesi tarihi ile geçerli olacak.

 

Şehiriçi Tam Yolcu Ücreti:
Eski Fiyat : 2.25 TL
Yeni Fiyat : 2.75 TL

Şehiriçi Öğrenci Yolcu Ücreti:
Eski Fiyat : 1.50 TL
Yeni Fiyat : 1.80 TL

Güzelyalı-Dardanos Tam Yolcu Ücreti:
Eski Fiyat : 3.25 TL
Yeni Fiyat : 3.90 TL

Güzelyalı-Dardanos Öğrenci Yolcu Taşıma Ücreti:
Eski Fiyat : 2.00 TL
Yeni Fiyat : 2.40 TL

Kampüs İçi Yolcu Ücreti:
Eski Fiyat : 0.40 TL
Yeni Fiyat : 0.50 TL


YORUMLAR

  • 0 Yorum