Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE BÖLGESİ MADEN POTANSİYELİ ÇALIŞTAYI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü ve Türkiye Maden Mühendisleri Odası Birliği (TMMOB) Çanakkale İl Temsilciliği işbirliği ile düzenlenen Çanakkale Bölgesi Maden Potansiyeli Çalıştayı açılış töreni, Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

04 Mayıs 2019 - 12:18

Törene Rektör Vekili ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süha Özden, TMMOB İzmir Şube Başkanı Aykut Akdemir, TMMOB Çanakkale Temsilcisi Oğuz Benli dernek ve kurum temsilcileri, firma yetkilileri ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çalıştayın açılış konuşmalarını sırasıyla; Maden Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Çınar, TMMOB İzmir Şube Başkanı Aykut Akdemir ve Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın ilk sunumunu “Yaşam için Maden” başlığı ile Dr. Muharrem Köse yaptı.

Çalıştay; Osmanlı Maden İşletme Hukuku kapsamında Çanakkale bölgesi maden imtiyazları, Biga bölgesi endüstriyel hammadde kaynakları, seramik hammaddeleri, , Çanakkale’de madenciliğin ekonomiye katkıları, ülkemizin enerji politikalarında yerli kömürün önemi ve Çanakkale’deki Yeri, Biga Yarımadası hammadde kaynaklarının farklı kullanım alanlarında değerlendirilmesi ve Çanakkale ili maden potansiyeli, stratejileri ve çözüm önerileri başlıklı sunumlar ile devam etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum