Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇALIŞMALARIMIZ GÜZEL BİR KENT, GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN

Poşet kullanımının önlenmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan katıldı. Fevzipaşa Mahalle Meclisi tarafından üretilen el örgüsü filelerin dağıtımı Cuma Pazarında gerçekleşti.

22 Şubat 2019 - 16:50

Pazar yerinde esnaf ve kentli ile sohbet eden Ülgür Gökhan dağıtımın ardından şu şekilde açıklamalarda bulundu. “Filelerimizi Fevzi Paşa Mahallesinde sosyal yaşam evinde mahalleli kadınlara yaptırdık. Onlara ipliklerini verdik. Onlar da fileleri ürettiler. Şimdi bin tane fileyi pazarda dağıttık. Bu bir teşvik, Naylon kullanmamaya teşvik devam edeceğiz. Yeni poşetlerimiz de olacak kumaştan,  bunları da dağıtacağız. File üretmeye devam edeceğiz. Bu noktada olabildiğince naylondan artık gıda maddelerinin ve her türlü maddenin aslına bakarsanız naylon poşetlere girmemesi için çabalarımız devam edecek çünkü özellikle çevre, naylon noktasında çok ciddi bir kirlilik yaratan bir şey. Onun için burada vatandaşı teşvik ediyoruz, file veriyoruz. Fileler eskidiği zaman en azından alışılır.

Üretimden bilinçli tüketime kadar her alanda destek olmaya devam ediyoruz.

Artık naylona değil. Daha sonra esnafa da kese kâğıdı dağıtacağız. Onlara da gazeteden kese kâğıdı dağıtacağız. Artık naylonun içine değil kese kâğıtlarına koyacaklar. Bu şekilde halkı yoğun bir şekilde halklı bilinçlendirmek için bu çabaları gösteriyoruz.  En azından da malzemeleri üretip vatandaşa dağıtıyoruz. Bu çevre konusunda daha da titizlik göstereceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum