Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİRLİK VE BERABERLİK MİTİNGLERİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA BAŞLADI

Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık, Birlik ve Beraberlik Mitingleri’nin ilkini Hamdibey Mahallesi İnönü Caddesi’nde gerçekleştirdi. Seçim Koordinasyon Merkezi’nden başlayan yürüyüş sırasında Bigalıların balkonlardan Türk bayrakları ve tezahüratlarla destek olmasına Başkan Işık da selamlayarak karşılık verdi.

BİRLİK VE BERABERLİK MİTİNGLERİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA BAŞLADI
20 Mart 2019 - 12:43

Kalabalık bir katılımla gerçekleştirilen mitingin sonunda Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Adayı İsmail Işık; önce tek tek meclis üyesi adaylarını tanıttı. Başkan Işık mitingin sonunda ise sevgi gösterisinde bulunan mahalle sakinlerine çiçek attı.

Sahnede mahalle sakinlerine hitaben konuşan Millet İttifakı Adayı İsmail Işık, konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

“ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN”

“Hamdibey Mahallesi bu akşam çok güzel ağ olun var olun. Hamdibey Mahallesi son beş yıldan beri bizleri bağrına bastı. Hamdibey Mahallesi bu akşam bizlere sahip çıktı ve bu güzellikleri yaşatıyor. Teşekkür ediyoruz. Buraya gelene kadar evlerinin pencerelerinden, balkonlarından bayraklarıyla bizleri selamlayan ve burada da balkonlarından bizlere destek olan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Sağ olun var olun.Beş yıl önce Bizim İsmail diye yola çıktık. Allah’a çok şükür beş yıldan beri Sizin İsmail olarak karşınızdayım. Sizler bizlere görev verdiniz. Biga’ya hizmet edin dediniz, biz de gece gündüz demeden bu kenti geleceğe taşımak, geliştirmek,kalkındırmak için çalıştık. Geldiğimiz noktada bunun başarılı olduğunu görüyorum. Nereden belli? Her gün dışarıdan Biga’ya insanlar geliyor. Bigalılar artık dışarıya gitmiyor. Çevre iller ve ilçelerden insanlar Biga’ya geliyorlar. Özellikle hafta sonlarını Biga’da geçiriyorlar. Demek ki Biga iyi yolda ilerliyor. Siz istediniz Başkan olduk. Görüyorum ki yine istiyorsunuz. Zaten Bigalıların gözlerinde bu ışığı görmesem tekrar karşınıza çıkmazdım. Beş yıldan beri bizleri yalnız bırakmadınız. Hepinize gönül dolusu şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun.”

“BAŞARILI OLDUK”

“Önemli günlerden geçiyoruz. Dün 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yılında bizlere bu vatanı emanet eden şehitlerimizi yâd ettik. Dün akşam Biga tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. İktidarı muhalefeti bir araya geldik el ele olduk ve şehitlerimizi andık. Şehitlerimize saygılarımızı sunduk. Eğer onlar 104 yıl önce ‘Çanakkale Geçilmez!’ diye tarihe altın harflerle yazdırmasalardı, biz bugün burada olamazdık. Varlığımızı, birliğimizi onlara borçluyuz. Onların son nefesi bizim ilk nefesimiz oldu. Bu inançla, bu bilinçle buna sahip olarak, Biga’ya hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda başarılı da olduk.  Önümüzdeki dönem projelerimizle başarılı olmaya devam edeceğiz. Projelerimizin bir kısmını arkamda bulunan ekranda görüyorsunuz. Şu anda ekranda gördüğünüz alan, Bigaspor’un önündeki park alanı ve halı sahanın olduğu yer. Bu alanda çocuklarımızın yaz kış oynayabilecekleri alanlar inşa edeceğiz. Biz en çok çocukların ve gençlerin belediyesi olmak istiyoruz. Biga’da yaşayanlar her zaman her şeyin en iyisine layıktırlar.”

“İFTİRA, YALAN, KARA PROPAGANDACILARA YANITI BİGA HALKI VERECEKTİR”

“Yaptıklarımızı biliyorsunuz. Bunları yaşıyorsunuz. Allah’a çok şükür yaptığımız her çalışmanın, her projenin Bigalılar tarafından benimsenmiş olması dolu doluya kullanılıyor olması bizler için en büyük mutluluk ve bahtiyarlık sebebidir. İşte Atatürk Kültür Merkezi bölgede eşi benzeri yok. Her akşam söylüyorum. Atatürk Kültür Merkezi ile köylüsü kentlisi, Bigalıyım diyen herkes gurur duysun. 12 bin metrekare kapalı alan yetmedi bodrum katları yeniden düzenlemeye başladık. 3600 kadınımız gencimiz her gün buradan yararlanıyor. Kütüphanesinden, kafeteryasından, kreşinden ve kurslarından yararlanıyor. Şehir Parkı yine Güney Marmara’nın en büyüğü ve bölgede onun da eşi benzeri yok. Şehir Parkı’nda uygun fiyatlar ile hizmet sunuyoruz. Çoluk çocuk hep beraber mutlu zamanlar geçiriyorsunuz. İşte millet bahçelerinin Biga’da vücut bulmuş hali Şehir Parkı. Katlı Otopark’ın Balıkesir ve Çanakkale’de bir benzeri yok. Biga’nın ihtiyacı vardı. Çünkü Biga bir ticaret kentidir. İnsanlar Biga’ya çocuklarını ‘Evladım git Biga’da biraz esnaflık, ticaret öğren’ diye gönderirlerdi. Çarşı merkezini açık hava alışveriş merkezi gibi düzenledik. İhtiyacı olan otoparkı da yaptık. Bunları niye söylüyorum. Karşınızdaki kardeşiniz, arkadaşınız verdiği her sözü yapan, yapamayacağının da sözünü vermeyen insandır. Seçimler önümüzdeki beş yıllık zaman için yapılır. 3. dönem adayım. 12 yıldan beri aktif siyasetin içerisinde olan bir kardeşinizim. Bu sahnelerden, bu kürsülerden bir Allah’ın kulu için kötü bir kelime ettiğimi duydunuz mu? Bir başka parti ile ilgili kötü konuştuğumu duydunuz mu? Duyamazsınız. Bizim aldığımız o köy terbiyesi, köyde yetişmiş olmamız bize bunları söyletmez. Bizim ağzımızdan bir Allah’ın kulu kötü söz duymamıştır. Bundan sonra da duymayacaktır. 50 yıldır bu kentte yaşıyorum. Burada olup biten, konuşulan 15 senedir piyasada olduğumdan dolayı nerde ne konuşuluyorsa duyuyoruz. Akla hayale gelmedik iftiralar, yalanlar, karalamaları sizlerin o yüce gönüllerine bırakıyorum. Biz Biga halkının sağduyusuna güvendiğimiz için buradayım. Bigalılara güvendiğim için buradayım. Bunların hepsini elinizin tersiyle iteceğinize inanıyorum. Sizlere olan inancım sonsuz ve tamdır.”

 “BU YALANLAR, İFTİRALAR 5 YIL ÖNCE DE VARDI”

“Her akşam söylüyorum. Öyle çok tezahürat yapıyorsunuz ki, söyleyeceklerimi unutuyorum. Ben öyle kâğıttan falan okumuyorum. Ondan sonra meclis üyesi aday arkadaşlarımız ondan sonra bana en önemli projemizi söylemeyi unuttun diye sitem ediyorlar. Unutmadan söyleyeyim. Çünkü onun da dedikodusunu yapıyorlar. Ben söylediysem yaparım. Bulunduğum makama uygun davranıyorum.  Belediye başkanı demek şehri emin demek. Şehrin emin insanı, güvenilir insanı demektir. Benim ağzımdan çıkan söz senettir. Ben ne dersem yaparım. Yapamayacaklarımı da söylemem zaten. Yalanları, iftiraları boş veriyoruz. Dikkate almıyoruz. Eleştirilere açığız. Eksiğimiz, yanlışımız olabilir. Bunları düzeltiriz. Fakat karalamaya, hainliğe ve ihanete asla ve asla geçit vermeyiz. Bu karalamalar ve iftiralar 5 yıl önce de vardı. Düşünün bir kere o dedikoduların bir tanesi bile gerçekleşmedi. Ve gerçekleşemez de zaten. Bizim yapacaklarımız meydanda. Arkamdaki ekranda görüyorsunuz. Broşürlerimizi de dağıtmaya başlayacağız. Her zaman söyledim. Sosyal medyada dönen videolar, broşürlerimizdeki projelerimiz bizim sözümüzdür. Biga’ya senedimizdir. Geçen seçimde açıkladığımız vaatlerimizin tamamına yakınını gerçekleştirdik. Gerçekleştiremediklerimizin de inşaatı devam ediyor. Onlar da birkaç ay içerisinde tamamlayacağız. Biga’nın bölgenin parlayan yıldızı olmasına tamamlandığı zaman katkı vereceklerdir.”

 “BU MİLLETE HİZMET İTTİFAKIDIR BU”

“Sevgili Bigalılar bu şehrin bundan beş yıl öncesini düşündüğünüzde özellikle Hamdibey Mahallesi’nde kışın yaşamak çok zordu. İnsanlar bu mahallede özellikle İstiklal Caddesi’nin üst taraflarında yaşayan vatandaşlarımız yağmur yağdığı zaman uyku uyuyamıyorlardı. Göreve geldiğimiz ilk 6 ay bizde sizlerle beraber uykusuz kalıyorduk.  Allah’ a çok şükür bu sorunu çözdük. Söz verdik ve yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek tekrardan karşınızdayız. Türkiye’nin anti demokratik seçim yasalarının Millet İttifakının ortaya çıkması zaruri oldu. İşte bu birlik beraberliğin bir göstergesi ve başlangıcıdır;Millet ittifakı. Cumhuriyet Halk Partisi ile İyi Parti’nin el ele, kol kola Biga’yı geleceğe taşıma yarışıdır. Millet İttifakı seçim kazanmaya yönelik bir ittifak değildir. Bizim ittifakımız bu millete hizmet ittifakıdır. Başkaları ne derse desin, şehit kanları ile sulanmış bu coğrafyada 1071 yılından beri yaşıyoruz. Dünya döndüğü sürece bu topraklar üzerinde yaşayacağız. Bizim gidecek başka vatanımız, başka toprağımız yok. Burada doğduk, burada öleceğiz.”

“ALTYAPI BİTMEDEN ÜSTYAPISINI YAPMADIK”

“Adaspor ve Arapdere köprüsüne kadar olan alanda düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Alt yapı çalışmalarımız hala devam ediyor. Her zaman mesleğimle gurur duydum. Hesap uzmanıyım diye defalarca söyledim. Kılı kırk yaran bir titizlikle bir kuruşunuzu heba etmedik. Popülist projeler hiç yapmadık. Alt yapısı bitmeden, üst yapısını yapmadık. Üzerinde bulunduğumuz İnönü Caddesi, Biga’nın en geniş ve en işlek caddesidir. Yolların bozuk olan yerleri var. Alişdede Camii’nin ve kavşağa kadar olan bölümden, yağmur suyu ve kanalizasyon hattının geçmesi gerekiyor. Seçim üstü burasını 10 günde yapardık. Tertemiz şıkır şıkır olurdu. Seçimden sonra tekrar kazmak zorunda kalırdık. Alt yapısı bitmeden üst yapısını yapamazdık. Sizlerin parasını her zaman kendi paramdan daha titiz davranarak harcadım. Biga’da yaşayan 55 bin kişinin hakkı olduğunu hiçbir zaman aklımdan çıkarmadım. Biga’nın kuruşunu bedavaya harcamadık. İnşallah bu yaz İnönü Caddesi ve Bahtiyar Çavuş Sokağı düzenledikten sonra Hamdibey Mahallesi’nde yaşamak çok daha keyifli olacak. Bu cadde üzerindeki galericiler yapacağımız galericiler sitesine taşındığı zaman buradaki ticaret olağan seyrine geri dönecek ve daha da canlanacak. Biraz sabrınıza ihtiyacımız var.”

“ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN BELEDİYESİ OLDUK”

“Seçimler önümüzdeki beş yıl için yapılıyor. Yaptıklarımız ortada. Bunları konuşmaya gerek yok. Beni karalamaya kimsenin gücü yetmez. Her zaman söylüyorum. Altın çamura düşse de değerini yitirmez. Bu çamurlar bizim üzerimizde leke bırakmaz. Dedikodularla uğraşacak vaktimiz yok. Biz çocuklarımızdan emanet aldığımız Biga’yı onlara daha temiz, gelişmiş nasıl bırakırız onun derdindeyiz. İnsanlarımız rahat, huzurlu, mutlu yaşasınlar; evlerinden çıktıklarında zaman geçirebilecekleri nezih alanlar olsunlar diye çalışıyoruz.Kocabaş Çayı etrafında düzenlemelerimize başladık. Ekranda gördüğünüz hale gelmesi 2019 yazının sonunda olacak. Bizden destek isteyen her spor dalına karşılık verdik. Biz boşuna çocukların ve gençlerin belediyesiyiz demiyorum. Spor alanında faaliyet gösteren gençlerimizi destekledik. Onlar da bizleri her gittikleri müsabakalarda başarı ile temsil ettiler. Madalya ve kupalarla döndüler. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da başarılı sonuçlar aldılar. Bunların daha düzenli ve alt yapısının daha iyi olması için, ÇavuşköyMahallemizin orada bir spor kompleksi yapacağız. Gençlerimiz hem spor yapacaklar hem de Biga’nın tanıtımına katkı sunmaya daha fazla devam edecekler. Geçtiğimiz Cuma günü Namazgah bölgemizde 600 konutluk sosyal konut projemizin ilk etabının temelini attık. Ekranda şu anda gördüğünüz alan Namazgah bölgesi seyir terası ve düğün salonunun yapılacağı alandır. Yapımları tamamlandığında Biga’ya değer katacak projelerdir.”

“KAPALI PAZARYERİNİ BİGA BELEDİYESİ KAYNAKLARIYLA YAPTIK”

“Panayır ile ilgili istekler geldi. 2018 yılında yapmayı planladık. Fakat Pazar yerinin yıkılması ile askıya almak zorunda kaldık. Bigalılar isterse ben yapma makamındayım. 8 Haziran panayır tarihi. Pazar yeri Ağustos ayında bittiği için2018 yılı yetişmedi. 8 Haziran 2019 panayırı yeniden yapmaya başlayacağız.

Pazaryeri demişken orası ile ilgili söylemek istediklerim var. Biliyorsunuz orası 2006 2007 yıllarında yapıldı. 2017 yılında çöktü. Pazar yerinin tamamı ama tamamı Biga Belediyesi’nin kendi kaynaklarından 8 ay gibi kısa bir sürede yaptık. Bigalıların kullanımına sunduk. Kimseden de para almadık. Bunu bile bizim desteğimiz ile falan yapıldı diye söylediler. Bu kadar da yalan atmayın be kardeşim. Yeter yani. Yeter buramıza geldi.15 milyon lira mütahite ödenmiştir. Sadece 2 milyon liralık kısmına İller Bankası’ndan kredi kullanılmıştır. Taksit taksit ödüyoruz. Bu karalamalara en güzel cevabı sandıkta cevap vereceğiz. 2014 seçimlerinde su ile ilgili tahaadümüzü ilk meclis kararıyla yüzde 30 indirdik. 2019-2024 arasındaki dönemde de Allah’ın izni sizlerin destekleriyle ilk 20 tonluk su kullanımı ücretsiz kullanacaktır.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum