Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK HİZMETLERİ

BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK HİZMETLERİ
04 Eylül 2018 - 11:18

Birinci Basamak Sağlık Hizmeti “Tanımlanmış Bir Topluluğun Kişisel Sağlık Gereksinimlerinin Çoğunu Karşılayan, Süreklilik Gösteren, Temel Tıbbi Bakım Verirken Sağlığı Koruyucu Ve Geliştirici Hizmet De Sağlayan Bütünleşmiş,Ulaşılabilir Ve Kapsamlı Bir Sağlık Hizmeti” olarak tanımlanmaktadır. Eğer Birinci Basamak Sağlık Hizmeti güçlü bir şekilde sunulursa sağlık harcamaları maliyetinin düşürülmesinde etkin olmaktadır.

Aile Hekimleri Hizmet Almak İsteyenlere Açık Ve sınırsız Bir Giriş Sağlar; Yaş,cinsiyet ya da kişinin başka herhangi bir özelliğine bakmaksızın tüm sağlık sorunlarıyla ilgilenir. Sağlık kaynaklarının etkili kullanımını sağlar. Sağlık sorunlarını fiziksel, ruhsal, toplumsal, kültürel ve varoluş boyutlarıyla ele alır. Bireye, ailesine ve topluma yönelik kişi merkezli bir yaklaşım ile hizmet sunar. Hastaların akut ve kronik sağlık sorunlarını aynı anda yönetir. Uygun ve etkili girişimlerle sağlık ve iyilik durumunu geliştirir. Toplumun sağlığı için özel bir sorumluluk üstlenir.

Koruyucu Hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, sağlık hizmetleri düzenleyip toplum bilincini arttırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve kaliteli yaşam standardını yükseltmek için, İl Sağlık Müdürlüğü çalışmalarını sürdürmektedir.

Çanakkale İl Sağlık Müdürü  Dr. Ali Taşçı Merkez ilçelerde yapımı devam eden Eceabat Aile Sağlığı Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri 112 İstasyonu inşaat alanını , Ezine Uluköy Sağlık Evi inşaat alanı ,Bozcaada lojman inşaatlarını , Gelibolu Güneyli Sağlık Evi inşaatlarında incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum