Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİGA'NIN ONUNCU MAHALLESİ: ESENTEPE MAHALLESİ

Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık, Şirintepe Mahallesi Kırlar Mevkii Furkan Kıraathanesi'nde 'Çaylar Başkandan' sloganıyla Halk Meclisi toplantısını gerçekleştirdi.

BİGA'NIN ONUNCU MAHALLESİ: ESENTEPE MAHALLESİ
11 Mart 2019 - 12:33

Mahalle sakinleri tarafından alkışlarla ve sloganlarla karşılanan Millet İttifakı Adayı İsmail Işık, istek üzerine Kırlar Mevkii'ni de Esentepe Mahallesi olarak Biga'nın onuncu mahallesi yapacaklarını açıkladı. Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Biga İlçe Başkanı Atilla Diren, İYİ Parti İlçeBaşkanı Mahmut Aydemir, Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Adayları ve çok sayıda mahalle sakini toplantıda yer aldı.

"DOĞUMDAN ÖLÜME BELEDİYECİLİK"

Bir aydır Halk Meclisi toplantılarını yaptıklarını hatırlatan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "Biga’nın çeşitli mahallerinde bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılar ile geçtiğimiz dönemden kısaca bahsederek, asıl önemli olan gelecek dönemde ilçemizin gelişimine, kalkınmasına, ilerlemesine, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza Biga ve Bigalılar için neler yapacağımızı paylaşmak ve sizlerin görüş ve isteklerinizi almak için karşınızdayız. 5 yıl önce Bizim İsmail dediniz ve bizler de yola çıktık. 5 yıldan bu yana Sizin İsmail olarak güzel Biga’ya ve sizlere hizmet etmenin onuru ve gururunu yaşattınız. Gece gündüz demeden, 7 gün 24 saat esasına göre hizmet vermeye çalıştık. Ayırmadan, ötekileştirmeden ocusun-bucusun demeden, saçma sapan ayrıştırmaları yapmadan, partisine bakmadan, Biga’nın tamamına, bütün kesimlerine, nerede ne ihtiyaç varsa ona göre hizmet verdik. Biga’nın 9 mahallesine 800 sokağına her kesimden insanları kucaklayarak hizmet verdik. Bigalıların hak ettiği çağdaş, eşit, adil ve demokratik belediyecilik anlayışıyla hizmet verdik. Belediyeciliği yol su kanalizasyon işlerinden ibaret görmedik. Dar bir pencereden bakılan bir hizmet anlayışında olmadık. Hayatın içerisinde olduk. Sizlerle ağladık, sizlerle güldük. Doğumdan ölüme vatandaşlarımızın yanında olduk.’’ dedi.

"KIRLAR MEVKİİNE DÜĞÜN SALONU, KREŞ, AİLE SAĞLIK MERKEZİ"

Kırlar mevkiine yeni dönemde düğün salonu, aile sağlık merkezi, etüt salonu, kütüphane gibi işlevleri olan bir kompleks merkez kazandıracaklarını söyleyen Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "Beş yıl önceki Kırlar mevkii ile şimdiki Kırlar mevkiini düşünmenizi istiyorum. Hatırlayın doğalgaz yoktu, yollar çamur içerisindeydi ve doğru düzgün yol yoktu. Önce doğalgaz çalışmalarını başlattık. Ardından yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmalarımızı bitirdik. Hemen sonrasında da yollarımızı düzenledik. Kırlar mevkii Biga’nın ilgi gören bir merkezi haline geldi. Nerden biliyorum? Biga Belediyesi'nin son 2 yıldır en çok inşaat ruhsatı verdiği bölge Kırlar mevkii oldu. Kırlar mevkii yıllarca ihmal edilmişti. Son beş yılda aldığı hizmetler ile gelişti ve büyüdü. Bu büyümeye paralel olarak daha da geliştireceğiz. Kırlar mevkiinde bulunan 2 parkımızı yeniledik, bir parkımızı daha yenileyeceğiz. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın düğün salonu talepleri oldu. Sadece düğün salonu değil, kadınlarımızın eğitim alabilecekleri kursları olan, çocuklarımızın okul sonrasında etüt yapacakları ve eğitmenlerimizden yardım alabilecekleri bir yapıyı Kırlar mevkiine kazandıracağız. Kırlar mevkii hızla büyüyor ve bu hizmetlere de ciddi bir şekilde ihtiyacı var. Aynı zamanda bir sağlık ocağına da ihtiyacı var. Bahsettiğim kompleksin içinde sağlık ocağı da var. Buradan kalkıp çarşı merkezine ya da Atatürk Kültür Merkezi'ne gitmenize gerek kalmayacak. Bu hizmetler gerçekleştirdiğimiz zaman önemli ölçüde eksikleri tamamlamış olacağız.’’ ifadelerini kullandı

.ALTGEÇİT İLE BÜTÜNLÜK SAĞLANACAK

Tema Park ve Biga Port projeleriyle birlikte alt geçitle Kırlar mevkiini bağlayacaklarını ifade eden Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "Göreve geldiğimizde Biga Belediyesi'nin bütçesi 40 milyon liraydı. Biga Belediyesi'nin 2019 bütçesi tam 120 milyon lira oldu. Yani Biga Belediyesi beş yılda tam 3 kat büyüdü. Bu büyümeye ilişkin olarak her mahalleye hizmet verdik. Personel olarak da araç olarak da hizmet olarak da büyüdük. Bu artışı ve değişimi devam ettireceğiz. Biga’da yaptığımız yatırımların hepsi birbiriyle bağlantılı yatırımlardır. Yapımı devam eden Kırlar mevkiinin de komşusu olan Tema Park, Biga Port ve mola yeri projemize başladık. Bu projeler bölge için de Biga için de önemli projelerdir. 2 buçuk milyon insan Biga’nın kenarından geçerek Çanakkale’ye gidiyor. Bursa ile Çanakkale arasında durup dinlenilecek bir alan yok. Projemiz bittiğinde hem mahallemiz hem de Biga için önemli katma değerler katacaktır. Aynı zamanda bu projenin içerisinde bir camii de var. Bu bölgede bir karşıda İdriskoru köyünde Nedim Aydın Camii var bir de aşağıda Nilüfer camii var. Bunlar Kırlar mevkisinin orta kesiminde yaşayan vatandaşlarımız için uzakta kalıyor. Orta kesimde yaşayan vatandaşlarımızdan mescit talebi vardı. Bu talebe de cevap vermiş olacağız. Karşıdan karşıya geçiş için de alt geçit çalışmamız Tema Park ve Biga Port projeleriyle beraber gerçekleşmiş olacak. Böylece Kırlar mevkiini Tema Park ile birleştirmiş olacağız." dedi.

VATANDAŞ İSTEDİ, YANIT GECİKMEDİ

Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık'a konuşması sırasında yazılı bir not geldi. Yazılı notu sesli bir şekilde okuyan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "Şimdi yazılı bir not geldi. Kırlar mevkiinde yaşayan vatandaşlarımızın bir isteği var. Kırlar mevkii olarak bilinen bu alana Esentepe denmesini istiyorlar. Sizlerin bu mahallede yaşayan insanlarımızın böyle bir isteği varsa bunu seve seve yerine getiririz. Örneğini Çavuşköy ve Yeniceköy'de yaptık. Bu bölgeye 1 Nisan'dan sonra ve yasal düzenlemeleri de yaptıktan sonra Kırlar mevki değil, Esentepe Mahallesi diyeceğiz. Esentepe Mahallesi şimdiden bölgemize ve Biga’ya onuncu mahalle olarak hayırlı uğurlu olsun." dedi.

BİGA'DA KÜLTÜR VE SANAT GELİŞTİ

"Değerli dostlarım, beş yıldan bu yana yapılan hizmetler ile adından bahsedilen bir ilçe haline geldik. Artık hafta sonlarında insanlarımız dışarıya gezmek için gitmediği gibi tam tersine çevre ilçelerden insanlar Biga’ya gezmeye geliyorlar. Güney Marmara bölgesinin en büyük kompleksi olan Şehir Parkı'na sahibiz. Yine Atatürk Kültür Merkezi o da Güney Marmara’nın 12 bin metrekare kapalı alana sahip en büyük kültür merkezidir. Ve hiç durmaksızın çalışmaktadır. Orada bilgi, beceri ve sosyal kültürel faaliyetler üretmektedir. Geçen hafta bir resim sergisi açtık. Bu hafta orada kurs gören kadınlarımızın yapmış olduğu dikiş nakış ürünlerinin sergisini bugün açtık. Kültür Merkezinin giriş katı, o ürünleri koymaya yetmedi. Bu bölgenin en büyük kültür merkezi artık o bile yetmemeye başladı. 24 kasım Öğretmenler gününde  Atatürk Kültür merkezini destekleyecek biçimde BTM’nde Sanat Merkezi açtık. Bigalılara Atatürk Kültür merkezine göstermiş oldukları ilgiden ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

SOSYAL KONUT PROJESİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILACAK

Sosyal Konut projesinin ilk etabının temel atma törenini gerçekleştireceğiklerini ifade eden Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "15 Mart Cuma günü 600 sosyal konutun birinci etabının temelini inşallah Namazgah bölgemizde atacağız. Diğer etaplarla birlikte 600 sosyal konutu dar gelirli vatandaşlarımız için inşa etmiş olacağız. Arsaları belediye tarafından karşılandığı için sosyal konutlarımızın ödemeleri de son derece uygun olacak. Vatandaşlarımız o sosyal konutlarda çok daha ucuza yaşayacaklar." dedi.

"20 TON SU ÜCRETSİZ"
 
Mega proje olarak kamuoyunda dikkat çeken ücretsiz su projesini de açıklayan Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık; "Geçtiğimiz seçim döneminde su ücretlerini indireceğimi söylemiştim. 2014 Nisan ayında aldığımız ilk meclis kararıyla suyu yüzde 30 ucuzlattık. Suyu ücretsiz vereceğimizi söyledim bu seçim öncesi de. Biga Belediyesi'nde bir hanenin aylık tüketim miktarları ortalama belli. Biz aylık 20 ton suyu Biga'da yaşayanların evlerinde ücretsiz olacak." şeklinde konuştu.

"KİŞİLERE DEĞİL, VİZYONA OY VERİN"

Yerel seçimlerde kişilere değil, nasıl yönetileceğine karar verilmesi gerektiğini hatırlatan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "Seçimler çok önemli. Vereceğiniz oylarla Biga'nın kim tarafından değil, hangi anlayışla yönetileceğini seçeceksiniz. Biga'nın eğitimini, çocuklarını, kadınlarını, parklarını, sosyal alanlarını, kültür ve sanat faaliyetlerini düşünen bir yönetimi seçebilirsiniz. Biz önümüzdeki dönemde çocuklarımızı marka kentlere, marka üniversitelere gezilere göndereceğiz. Çocuklarımızın ufkunun açılması için daha çok gezi düzenleyeceğiz. Oyunuzu verirken kişileri değil, hangi anlayışı seçeceğinizi iyi düşünün." ifadelerini kullandı.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum