Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİGA'DA SEPET ÖRÜCÜ VE SÜT SIĞIRI YETİŞTİRİCİSİ KURSLARI AÇILDI

Ağaköy’de Biga İŞKUR’un Biga Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) işbirliğinde ve BİKAD Kadın Kooperatifi yardımlarıyla 05.03.2019 tarihinde sepet örücü mesleğinde mesleki eğitim kursu düzenlendi.

BİGA'DA SEPET ÖRÜCÜ VE SÜT SIĞIRI YETİŞTİRİCİSİ KURSLARI AÇILDI
22 Mart 2019 - 17:42

Kursa Ağaköy’de ikamet eden 25 kadın kursiyer katıldı. Kursiyerler kurs bitiminde İŞKUR ve MEB onaylı sertifika alarak meslek sahibi oldu. Bu sayede kursiyerler ev ekonomilerine katkı sağlayarak geleneksel meslek olarak kabul edilen sepet örücü mesleğinin devamını sağlamış olacaklar.  

Aynı zamanda Biga İŞKUR, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Biga Ziraat Odası Başkanlığı ve Biga Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Karaağaç Köyü’nde Süt Sığırı Yetiştiricisi mesleğinde kurs düzenlendi. 04.03.2019 tarihinde “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” projesi kapsamında başlayan kursa 17 kursiyer katıldı. Kursiyerler kurs sonunda aldıkları sertifika ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın teşviklerinden yararlanabilecekler. 

Bu kurslara katılan kursiyerlere kursların mahiyetine ve devam ettikleri günlere göre “kursiyer cep harçlığı” ödemesi yapılarak; genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri de İŞKUR tarafından ödeniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum