Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ÜLGÜR GÖKHAN'IN 27 TEMMUZ SERAMİK BAYRAMI MESAJI

Bizi doyuran toprak bir de usta ellerde şekillenerek seramik sanatını doğurmuştur. Aydınlığın, kalkınmanın en büyük gereçlerinden biri olan sanat, kentimizde seramikle bütünleşmiştir yüzyıllar boyunca. Kentin kurulduğu ilk yıllardan bu yana günlük hayatın içinden doğan seramik sanatı, öyle nam salmıştır ki ‘Çanakkale’nin’ bugünkü ismini almasına vesile olmuştur.

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ÜLGÜR GÖKHAN'IN 27 TEMMUZ SERAMİK BAYRAMI MESAJI
27 Temmuz 2019 - 13:11

Sanata verdiği katkının yanı sıra seramik, kentimizin girişimci kişiliğiyle tanınan Rahmetli İbrahim Bodur’un kurduğu Kale Seramik ile bir endüstriye dönüşmüştür. Kale Seramik, Çanakkale’nin adının ülke ve dünyaya duyurulmasının yanında istihdam, katma değer, eğitim, kültür, bilim alanlarında da gelişmelere öncülük etmiştir.

Bununla birlikte, usta-çırak ilişkisiyle günümüze kadar devredilen bu tarihi mirasa sahip çıkan sanatseverler ile kentimizde halen varlığını sürdüren atölyelerde seramik sanatı yaşatılmakta ve tanıtılmaktadır. Bizler de Çanakkale Belediyesi olarak Seramik Müzemiz ve Seramik Atölyemiz ile kentimizin bu önemli simgesini gelecek nesillere aktarmak üzere çalışıyoruz.

Toprağın dönüştüğü sanat, aydınlığı ve kalkınmayı beraberinde getirir. Çanakkale için devamlı surette dile getirdiğimiz “Barışın ve Özgürlüklerin Kenti” ibaresi de bu aydınlanma ve kalkınmanın getirilerinden biridir. Buna katkı veren, kentin önemli mirası seramiğe sahip çıkan, yaşatan herkese içten teşekkürlerimi sunuyor, 27 Temmuz Seramik Bayramı’nı kutluyorum.

Saygılarımla

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum