Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN IŞIK'A YENİCEKÖY'DE COŞKULU KARŞILAMA

Biga Belediye Başkanı ve CHP’li Aday İsmail Işık, Yeniceköy’de Karadayı Kahvehanesinde mahalle sakinleriyle buluştu.

BAŞKAN IŞIK'A YENİCEKÖY'DE COŞKULU KARŞILAMA
20 Şubat 2019 - 13:30

Başkan Işık, çarşı merkezinde bulunan Seçim Koordinasyon Merkezi’nden partililerin, belediye meclis üyelerinin ve yeni dönem belediye meclis üyesi adaylarının katılımıyla Yeniceköy’e kadar yürüdü. Meşalelerle karşılanan Başkan Işık’a Yeniceköy sakinlerinin ‘Mahallemize hoş geldin Bizim İsmail’ sloganıyla pankart hazırlaması da dikkat çekti. Yeniceköy Mahalle Muhtarı Kadir Karademir de Başkan Işık’a çiçek verdi.

Kahve ziyaretinde vatandaşların isteklerini ve önerilerini de dinleyen Biga Belediye Başkanı ve CHP’li Aday İsmail Işık şöyle konuştu:

“TEK CADDE KALDI, ORAYA DA ASFALT DÖKECEĞİZ”

“Yeniceköy 2014 yılında Biga Belediyesi’ne katıldı. Yeniceköy’ün köyden Belediyeye geçmesi nedeniyle ciddi anlamda ihtiyaçları vardı. Gerçi muhtarımız bu sorunlarla uzun yıllar mücadele etti ama yanında bir belediye imkanlarıolmadığı için de bütün sorunları çözememişti. Yeniceköy’de önemli sorunları giderdiğimizi düşünüyorum. İlk önce Yeniceköy ismini tekrar iade ettik. Biliyorsunuz burası Şirintepe Mahallesine bağlanmıştı ve biz yeniden 2016 yılında Yeniceköy güzelliğini tekrar Yeniceköy’ e kazandırmış olduk. Ve ondan sonra muhtar seçimimiz de yapıldı, Yeniceköy artık ayrı bir mahalle olarak hizmet görmeye başladı. Yeniceköy’ün ciddi sorunları vardı. Altyapıdan üstyapıya kadar önemli ihtiyaçları vardı. Ve 5 yılda bunların çok önemli bir kısmını çözdüğümüzü düşünüyorum. Öncelikle doğalgaz geldi. Ondan sonra su ile ilgili sıkıntılar vardı. Onları çözdük. Kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarımız devam ediyor. Bir tek asfalt yapılmayan ya da parke taş yapılmayan Yunus Emre Caddemiz kaldı. Orayı da bu hava şartlarından dolayı yetiştiremedik. İnşallah orayı da havanın müsait olduğu bir zamanda asfaltlayacağız ve artık Yeniceköy’ün yol sorunu kalmayacak.”

“İMAR KONUSUNDA KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK”

“Yeni bir imar planı yaptık. Yeniceköy ile ilgili buna özellikle değinmek istiyorum. Bakın burası köy imarına tabiydi. Dolayısıyla iki kattan fazla kat yüksekliği yoktu. Yeniceköy içinde ama daha önceden yapılmış iki kattan fazla binalarımız da vardı. Ama şu anda Yeniceköy üç veya dört katlı bir imar planına kavuşmuş oldu. Bazılarının yolundan, tarlasından, bahçesinden geçilmiştir, evet olabilir. Şikayetler geldi bize ama açıkladıktan sonra onların önemli bir kısmını giderdik.Yani gözden kaçan ufak tefek yerler olmuş. Önemli bir kısmını hallettik. Ama özellikle Yeniceköy’ün üstündengeçecek o yeni mekanik yol hem Yeniceköy’e hem de Yeniceköy’ün üst tarafına yeni imar açılacak olan yerlere çok ciddi hareket ve dinamizm getirecektir. O yol Yeniceköy’ün kalkınmasına, gelişmesine çok önemli katkıda bulunacaktır. O yolda birkaç kişinin tarlasına, arsasına değiyor. Ama gerek 18 uygulamasıyla gerek kamulaştırma yoluyla vatandaşımız hiçbir şekilde mağdur edilmeyecektir. Hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Eğer gerçekten ters durumlar varsa bunları tekrardan Belediyemize yazılı bir şekilde müracaat ederseniz onları da çözeriz. Yeniceköy’ün çok sıkıntısı olduğunu sanmıyorum. Ama biz ekibimizi, bakışımızı, dikkatimizi Yeniceköy’den hiçbir zaman çekmedik. Yeniceköy’ün yeni geçmiş olması sebebiyle Biga Merkezden ya da Biga’nın diğer mahallelerinden daha acil sorunları vardı. Bu yüzden bunların hepsini gerçekleştirdik. Bu akşam yapmış olduğumuz bu ziyaretlerin amacı da görüşmek, konuşmak ve varsa eksiklerimiz onların çözümünü konuşmak.”

“PARTİLİ PARTİSİZ AYIRMADAN HİZMET ETTİK”

“5 yıl önce Yeniceköy’den önemli oranda destek alarak benim başında olduğum ekip Biga Belediye Başkanlığını kazandı. 5 yıldan bu yana da bu onurlu görevi yerine getirmek için gece gündüz demeden 7- 24 saat esasına dayalı olarak çalışıyoruz. Belediye Başkanlığı görevini yaparken özellikle dikkat ettiğimiz ve üzerinde altını çizerek önemle durduğumuz konu Biga’nın, Biga Belediyesi’nin imkanlarından Bigalıları eşit şekilde yararlandırmaktır. Biga Belediyesine gelip de ben oy verdim vermedim diye, işi yapılmamış bir insan yoktur. Bu konuda özellikle hassas oldum. Çünkü ülkemizde bulunan bu ayrımcılık ikilemini Biga’mızda yaşatmak istemedik. Çünkü biz hepimiz bir ve beraber olursak geçmişte olduğu gibi çok önemli sorunlarla, çok önemli problemlerle baş etmiş bir milletiz. Bir ve beraber olmak için uğraşıyoruz. Bunun için de hiç kimseyi bizdensin-değilsin, oy verdin-vermedin, partin A partisi B partisi demeden hizmet vermeye çalıştık. Ben hiç kimseyi dışlamadım. Belediyeciliğe vermeye çalıştığımız ikinci bir anlam da Belediyenin hayatın içerisinde olmasını sağlamaya çalıştık. Sadece öyle küçük bir pencereden, dar bir pencereden bakmadık. Bigalılarla birlikte Biga’nın sorunlarını hep beraber çözmeye çalıştık. Belediyeciliği sadece yol, su, kanalizasyondan ibaret bir birim olarak görmedik. Eğitimde, sağlıkta, ekonomide, sanatta, kültürde, çalışan ve bunlarla ilgili proje üreten bir Belediyecilik anlayışı gerçekleştirmeye çalıştık. Yani kısaca Bigalılarla birlikte iyi günde, kötü günde, doğumdan ölüme her anlarında beraber olmaya çalıştık. Yapmış olduğumuz çalışmalarla Biga çevrenin örnek ilçelerinden biri haline geldi. Çevre ilçelerden insanlar zaman geçirmek için Biga’ ya gelmeye başladı. Özellikle kültür sanat alanında yapmış olduğumuz çalışmalarla Türkiye çapındaki kurumlardan, kuruluşlardan ödüller aldık ve Biga’yı bu farklı çalışmalarla yaşamaktan mutlu olunan huzurlu bir kent haline getirmeye çalıştık. Önümüzdeki dönemde bu çalışmalarımızı arttırmak için de tekrardan yeni ve eski arkadaşlarımızla birlikte Biga’nın tamamını kapsayan, kucaklayan bir Belediye Meclis ekibimizle tekrar yollara düştük ve bu akşam da dördüncü seçim çalışmamızı Yeniceköy Mahallemizde gerçekleştiriyoruz.”

“200 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK”

“2014 yılında göreve geldiğimizde Biga Belediyesi’nin bütçesi 40 milyon liraydı. 2019 yılında Biga Belediyesi’nin bütçesi tam 120 milyon lira. Yani Biga Belediyesi’ni aldığımız noktadan üç kat büyüttük, geliştirdik ve kalkındırdık. Başka türlü Biga’nın ihtiyaçlarını çözme şansımız yoktu. Biga Belediyesi az önce de söylediğim gibi çevreye örnek bir Belediye oldu. 5 yılda tam 344 milyon lira bütçe kullandık. 2019 bütçesini de koyarsak 464 milyon lira ediyor. 344 milyon liranın 200 milyon lirasını elle tutulur gözle görülür somut projelere ayırdık. Sadece bina yapmadık, binaların içini de doldurduk. Atatürk Kültür Merkezi 12 bin metrekare kapalı alanı olan ve ilk yaptığımızda ‘Ya burası çok büyük. Biz burayı nasıl dolduracağız?’ diye tereddüt ederken, Atatürk Kültür Merkezi şu anda yetmiyor. Bodrum katını dahi kullanmaya başladık. Atatürk Kültür Merkezi bu bölgede hepimizin gurur duyacağı, özeneceği bir yapı halline geldi.Yine Şehir Parkı 24 bin metrekare alanıyla o da Güney Marmara’nın en büyük parkıdır. En büyük yeşil alanıdır. Antik tiyatrosu, spor alanlarıyla birlikte Güney Marmara’nın en önemli rekreasyon merkezlerinden birisidir. Bunları yaptık ve işte bunlar sayesinde Biga tanınan bir kent haline geldi. İnsanlar evlerinden dışarıya çıkmaya başladılar, birlikte ve ucuz vakit geçirmeye başladılar. Şehir Parkında çay 75 kuruş. Bizim hiçbir zaman para kazanmak gibi bir derdimiz olmadı. Bizim tek derdimiz Biga’ya hizmet etmek, Biga’yı geliştirmek ve kalkındırmak olmuştur.”

“HAYALLERİMİZ, PROJELERİMİZ, İSTEKLERİMİZ VAR”

“Yapmış olduğumuz projelerin imalatından, projelendirme aşamasından itibaren Biga’nın ilgili kesimleriyle paylaştık. İnsanlar o projelerde kendilerini de gördüler ve bu projelere sahip çıktılar. Dediğim gibi artık Atatürk Kültür Merkezi de Şehir Parkı da yetmez oldu. Katlı otoparkımız 250 araç kapasiteli olmak üzere iki ay önce hizmete girdi. Yine Güney Marmara’da bir örneği yoktur. Balıkkesir ve Çanakkale illerinde katlı otopark yoktur. O da Biga’ya ve bizim dönemimize nasip olmuştur. 49 tane proje sözü verdik ve tamamını gerçekleştirdik bunların. Söz verip de yapamadığımız hiçbir proje yoktur. Geçen seçimlerde söylemiştik “Bu broşürleri kaybetmeyin bunlar bizim senedimizdir.” diye. Ellerinde o broşürden olan varsa açsın baksın, orada ne dediysek hepsini yapıyoruz. Biga Port ve Tema Park projemiz de şu anda devam ediyor. Onlarla birlikte 49 projenin tamamını gerçekleştirmiş olduk. Daha sonraki ziyaretlerimizde önümüzdeki 5 yılda neler yapacağımızı sizlerle paylaşacağız. Belediye meclis üyesi adaylarımızı ve projelerimizin bir kısmını geçtiğimiz Cuma günü tamamladık. Vermiş olduğumuz bütün sözleri yerine getirmenin verdiği huzur ve mutlulukla birlikte ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’, sözünü takdir edersiniz ki en rahat kullanacak insanlardan birisi ben ve ekibimiz olmalıdır. 5 yıldan bu yana çok çalıştık. İnşallah karnemizi de 31 Mart günü alacağız.Yani Bigalı bizden memnunsa 31 Mart’ta bize geçer notu verir ve önümüzdeki 5 yıl kaldığımız yerden ara vermeden devam ederek Biga’ya hizmet etmeye devam ederiz. Hepimizin önümüzdeki dönemle ilgili istekleri, hayalleri var. Gelecek dönemde bunları gerçekleştirmek için tekrar sizlerin karşısındayız. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. Alnımız açık başımız dik. Onun için tekrardan hizmetinize talibiz. Bu güzel karşılamanız için özellikle gençlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum