Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN GÖKHAN GÜZELYALI DARDANOS ATIK SU ARITMA TESİSİNİ İNCELEDİ

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye yatırım ve projelerini yerinde incelemek amacı ile gerçekleştirdiği teknik inceleme gezilerine devam ediyor.

BAŞKAN GÖKHAN GÜZELYALI DARDANOS ATIK SU ARITMA TESİSİNİ İNCELEDİ
22 Şubat 2019 - 10:34

Başkan Gökhan 21 Şubat 2019 Perşembe günü gerçekleştirdiği teknik inceleme gezisi kapsamında Güzelyalı Dardanos Atık Su Arıtma Tesisini ziyaret etti. Çalışmaların hızla sürdüğü tesiste kullanılacak biomedyaların montajına başlanırken, Başkan Gökhan da, çalışmaları yerinde inceleyerek teknik ekipten bilgiler aldı.

Bölgenin arıtma ihtiyacını karşılayacak ve IFAS Arıtım Sistemi ile çalışacak olan Güzelyalı Dardanos Atık Su Arıtma Tesisi, kullanılacak bu sistem ile yine Türkiye’nin ilklerinden biri olacak. IFAS arıtım sistemi, yoğun biyokütle içeren bir aktif çamur projesi olup, havalandırma havuzu içerisine entegre edilen biomedyalar bulunmaktadır. Bakteriler, bu biomedyalar sayesinde hem askıda hem tutunarak büyümekte, böylece dar alanda daha çok su arıtılmakta, daha az oksijen harcanmakta ve daha az çamur üretilmektedir. Çıkış suyu kalitesi ise Türkiye’de uygulanan mevcut standartların çok üzerindedir. Tesis faaliyete başladığında birinci kademede 2031 yılına kadar 3750 m3/ gün (21.544 kişilik nüfusa denk geliyor), ikinci kademede ise 2051 yılına kadar 5000 m3/gün (31.400 kişilik nüfusa denk geliyor) kapasiteye sahip olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum