Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN GÖKHAN, "EMEKLİLER ÜRETMEYE DEVAM ETMELİ"

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 5 Ocak Cumartesi günü Çanakkale Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen Türkiye Emekliler Derneği Çanakkale Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

BAŞKAN GÖKHAN, "EMEKLİLER ÜRETMEYE DEVAM ETMELİ"
08 Ocak 2019 - 10:59

Türkiye Emekliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Resul Uygun’un açılış konuşması ile başlayan toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Toplantıda Divan Kurulu Başkanlığına seçilen Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Ben de bir emekliyim. Belediye Başkanı olmam nedeni ile ben de bir memur emeklisi oldum. Dolayısı ile emekli olarak aldığım maaşı biliyorum. Bu benim üst düzey emekli maaşım, alt düzeydekilerin ne yaptığını merak ediyorum. Emekliler ay sonunu nasıl getiriyorlar, gerçekten merak ediyorum. Değil yüzde 10, yüzde yüz zam yapılsa zor. Sizler de hatırlarsınız, eskiden bir aile büyüğü emekli olunca gider bir ev, bir tane de araba alırdı. Şimdi hangi emekli ev alabiliyor, merak ediyorum. Bırakın evi, arsasını alamazsınız. Emeklilerin geçim sorununu her akşam televizyonlarda izliyoruz. Tabiatı ile Türkiye Emekliler Derneği de birçok konuda önderlik etmiş, birçok konuda da iyi yere gelinmiş ama tabi bu yeterli bir düzey değil” dedi.

Emeklilerin üretime devam etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gökhan; “Emekli olmuş bir kişinin akıl sağlığı ile ilgili bir sorunu yoksa ölünceye kadar üretmeye devam edebilir. Emekli olmuş kişinin ayrıca muazzam bir tecrübesi de vardır. Peki, biz emeklilerimizi ne yapıyoruz? Bu işe artık yaramaz diyerek bir köşeye bırakıyoruz. Bizim Altın Yıllar Yaşam Merkezimiz var. 65 yaş üstü insanlar kadınlı erkekli oraya geliyorlar ve ne istiyorlarsa onu yapıyorlar. Resim, seramik yapıyorlar, bilgisayar, satranç öğreniyorlar, koroları var, dans ediyorlar. Demek ki beyin çalışıyor. Biz emeklilerimizin bilgi birikiminden yararlanmanın formülünü bulmamız lazım. Emeklilerimizin de beyninden yararlanmalıyız. Bu noktada ülke topyekûn bir üretim seferberliği içerisinde olması gerekir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum