Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BARINAK ÇALIŞANLARININ DİKKATİ KÖPEKLERİ HAYATA BAĞLADI

Biga Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren hayvan barınağına getirilen sokak köpeğinin gebe olduğu ultrason muayenesinde ortaya çıktı.

BARINAK ÇALIŞANLARININ DİKKATİ KÖPEKLERİ HAYATA BAĞLADI
23 Ağustos 2019 - 16:05

Biga Belediyesi bünyesinde hizmet veren geçici hayvan bakımevinde köpeklere yönelik barınma, bakım, muayene ve aşılama çalışmaları düzenli olarak yapılmaya devam ederken, herkesi mutlu eden bir olay daha yaşandı.

Ekiplerce kısırlaştırma talebiyle hayvan barınağına getirilen sokak köpeğinin gebe olabileceğinden şüphelenen barınak çalışanları köpeği muayene ettirmek için veteriner kliniğine götürdü. Veteriner Hekim Sıtkı Keçeci tarafından yapılan ultrason muayenesinde köpeğin gebe olduğu tespit edilince, gebe köpeğin kısırlaştırma işlemi iptal edildi ve doğal yaşam alanına geri bırakıldı.

Barınak personelinin gösterdiği dikkat ve hassasiyet neticesinde gebe köpeğin ve yavruların hayatının kurtulduğunu söyleyen Veteriner Hekim Sıtkı Keçeci, “Kısırlaştırma işlemi özellikle sokak köpekleri için doğru ve sağlıklı bir işlemdir. Bugün kliniğimize getirilen köpeğin de barınaktaki görevlilerce kısırlaştırma işlemi yapılacaktı. Ancak titiz bir çalışma yapan ve köpeğin gebe olabileceğinden şüphelenen arkadaşlar köpeği ultrason muayenesi yaptırmak istedi. Muayenede köpeğin yaklaşık bir aylık gebe olduğunu tespit ettik. Köpeğimiz gerekli muayene işlemlerinin ardından Belediye personeli tarafından doğal yaşam alanına geri bırakıldı. Barınakta görevli Belediye personelince takip edilen köpeğimizin doğum sonrası uygun zamanda kısırlaştırma işlemi yapılacak. Kısırlaştırma öncesi barınak yönetiminin dikkat ve hassasiyeti sayesinde gebeliği tespit ettik. Böylece hem annenin hem de doğacak yavruların hayatı kurtarılmış oldu” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum