Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Atatürk'e olan ilgiden ve saygıdan çok etkilendim"

Bangladeş Kurtuluş Savaşı İşleri Bakanı AKM Mozammel Huq, son 4 gündür resmi ziyaretleri yürütmek için Ankara'da, İstanbul'da ve Çanakkale'de bazı müzeleri ziyaret edip savaş kahramanları için yapılan görkemli anıtlardan, heykellerden ve ayrılan köşelerden oldukça etkilendiğini belirterek, "Özellikle Türkiye'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'e olan ilgiden ve saygıdan çok etkilendim." dedi.

11 Ekim 2018 - 16:17

Bakan Huq ve beraberindeki heyet, Çanakkale'de bir otelde düzenledikleri toplantıda, gazetecilerle bir araya geldi. Bakan AKM Mozammel Huq, Bangladeş'in kurtuluş savaşında hayatını kaybeden insanlar için ülkelerinde, Türkiye'de bulunan anıt ve şehitliklere benzer eserler yapmak istediklerini anlattı. Bu kapsamda önce Ankara, ardından İstanbul, oradan da Çanakkale'ye geldiklerini anlatan Huq, Türkiye ile Bangladeş arasındaki dostane ilişkilerin yüzyıllar öncesine dayandığını belirtti. Ülkelerinin Hindistan'dan ayrılmadan önce bile Bangladeşli Müslümanlar olarak Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nı desteklediklerini anımsatan Bakan Huq, "Son 4 gündür resmi ziyaretleri yürütmek için Ankara'da, İstanbul'da ve şimdi de Çanakkale'de bazı müzeleri ziyaret ettim ve orada savaş kahramanları için yapılan görkemli anıtlardan, heykellerden ve onlar için ayrılan köşelerden oldukça etkilendim. Özellikle Türkiye'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'e olan ilgiden ve saygıdan çok etkilendim. 8 Ekim'de Kültür ve Turizm Bakanı ile oldukça başarılı geçen bir toplantıda bulundum. Bu toplantıda Türk halkının ve Türk hükümetinin kendi savaş kahramanlarını onurlandırmalarını ve saygıyla anmalarından çok etkilendiğimi söyledim."

Huq, Türklerin kendi kahramanları için yaptıklarının aynısını 1971 yılında Bangladeş'in kurtuluş savaşında hayatını kaybeden 3 milyona aşkın insan için ülkelerinde yapmak istediklerini anlatarak, "Görüştüğümüz Kültür ve Turizm Bakanı, bize bu konuda destek vereceklerini iletti. Türkiye'de 2019 yılı Bangladeş yılı olarak kutlanacak. Bu sayede iki ülke insanlarının birbirlerini daha iyi tanımalarına olanak sağlanacak. Türkiye'de, Bangladeş'i anlatan etkinlikler düzenlenecek. Türkiye ve Bangladeş arasında yakın ilişkiler kurulacağına inanıyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum