Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ATA'M KREŞ'TE EĞİTİM 'DIŞARIYA' TAŞINDI

Dünya genelinde ‘Outdoor Classroom Day’ olarak gerçekleşen ve ülkemizde ‘Okul Dışarıda’ adıyla bilinen proje kapsamında, Çanakkale Belediyesi Ata’m Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin minikleri de bir günlerini tamamen dışarıda geçirdi.

ATA'M KREŞ'TE EĞİTİM 'DIŞARIYA' TAŞINDI
24 Mayıs 2019 - 10:38

Ödüllü İngiliz Çevre Eğitimcisi Anna Portch tarafından 2012 yılında Empty Classroom Day adıyla başlayan ve ülkemizde de ‘Okul Dışarıda’ adı altında gerçekleşen proje kapsamında dünya genelinde milyonlarca çocuk, eğitim dönemlerinin bir gününü okul binası yerine dışarıda geçiriyor.

Yapılan araştırmalar kapsamında açık havada eğitimin; daha iyi ders notları, daha iyi sağlık, düşük stres seviyesi, motivasyon artışı, çevreye karşı daha iyi tutumlar, genel davranışlarda iyileşme, gelişmiş iletişim becerisi, açık hava becerilerinde gelişim, özgüven artışı, toplumsal gelişim ve gelişmiş hafıza gibi pek çok artı değeri bulunduğu belirtilirken, Okul Dışarıda projesi ile birlikte de çocuklar, belirlenen günde okuldaki tüm faaliyetlerini dışarıda geçirerek bunu deneyimleme fırsatı buluyor.

Projeye katılan Çanakkale Belediyesi Ata’m Kreş ve Gündüz Bakımevi eğitmenleri de, öğrencilerin tüm gün boyunca dışarıda olmasını sağlayarak, minikleri açık havayla buluşturdu. Öğrenciler gün boyunca beslenme, oyun, aktivite ve derslerini öğretmenleri eşliğinde okul bahçesinde gerçekleştirerek, keyifli bir gün yaşama fırsatı buldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum