Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ASKON 5. AYLIK EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON)5. Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısı düzenledi.

29 Haziran 2019 - 17:11

Toplantıya AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Murat, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, STK temsilcileri ve çok sayıda işadamı katıldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarına Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, 75 milyar dolar seviyesindeki ABD ile olan ticari hacmin, yapılacak yatırım ve anlaşmalarla aslında çok rahat artırılabileceğine inandıklarını söyledi.

“Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Trump ile görüşmelerini bugün nihayetlendirmiş oldu. Burada benzer konuları biz zaten bekliyorduk, çok sürpriz açıklamalar değildi ancak Sayın Trump'ın değindiği bir iki konu biraz dikkat çekici oldu; gündeme oturacak konular bunlar” diyen Aydın; “Daha önceden de planlamış olduğumuz ticari hacmimizi geliştirme konusundaki hedefimiz devam ediyor. İnşallah bugün Sayın Trump'ın da açıklamalarına göre 5 katına artacak bir ticari hacim bekleniyor. 75 milyar dolar seviyesindeki ABD ile olan ticari hacmimizin, yapılacak yatırım ve anlaşmalarla aslında çok rahat artırılabileceğine ASKON olarak da inanıyoruz. Çok ufak dokunuşlarla, karşılıklı yapılacak vergi anlaşmalarıyla bu rakamlara ulaşmanın çok güç olmadığını uzun süredir konuşuyoruz, anlatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

S-400'lerin Temmuz sonlarında hedeflenen tarihte ülkeye geleceğine dikkat çeken ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümet kanadımız bu konuda da net bir şekilde tutumunu sürdürüyor. S-400'ler inşallah temmuz sonlarında hedeflenen tarihte ülkeye gelecek” dedi. İstanbul seçimlerine de değinen Aydın; “Önümüzde koskoca bir 4 sene var. İş dünyamızın, ihracatçılarımızın, sanayicilerimizin, esnafımızın, tüccarımızın hızla inşallah işine, işlerimize, ülkemize, geleceğimize neler katabiliriz; bunun üzerine çalışacağız. İnşallah 2023 için dört elle, var gücümüzle çalışacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum