Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ARI ÜRÜNLERİ İLE TEDAVİYE İLİŞKİN AB PROJESİNİN FİNAL TOPLANTISI YAPILDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Çelik’in yürütücülüğünü yaptığı AB projelerinden “Therapeutic effects of apitherapy in higher education - Be(e) Therapy” projesi final toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ev sahipliğinde Didim’de gerçekleştirildi.

ARI ÜRÜNLERİ İLE TEDAVİYE İLİŞKİN AB PROJESİNİN FİNAL TOPLANTISI YAPILDI
22 Ağustos 2019 - 10:51

Üniversite adına Prof. Dr. Kemal Çelik, Prof. Dr. Harun Baytekin ve Doç. Dr. Halis Kalmış’ın katıldığı uluslararası toplantıda; ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz “Apiterapi Uygulamalarının önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirerek, ADÜ’nün böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 'ni  temsilen gerçekleştirdiği sunumda Prof. Dr. Çelik, arı ürünlerinin koruyucu sağlık ve tedavi alanlarındaki uygulamalarına dikkat çekerken, Prof. Dr. Baytekin ise arı ürünlerinin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesinde yenilikçi yaklaşımlar konulu bir sunum yaptı.

Toplantıda Slovakya Nitra Tarım Üniversitesinden Doç. Dr. Zuzana Palkova “AB ülkelerinde Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp (CAM) uygulamaları ve yasal düzenlemeleri” Polonya Wrocław University of Environmental and Life Sciences’dan Doç. Dr. Barbara Krol Arı Zehirinin Tıptaki Uygulamalarını, Litvanya Agriculture Academy of Vytautas Magnus University’den Doç. Dr. Anzelika Duarte AB ‘de Alternatif Tıp (CAM) uygulamaları ve buna ilişkin yasal düzenlemeler konularında birer sunum gerçekleştirdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum