Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AK Parti'de İlk Aday Adayı Erdener Can

AK Parti Eski İl Başkanlarından Erdener Can Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını açıkladı. Genel Merkez Tarafından Başlatılan Aday Adaylık sürecinde ismi geçenlerden bir olan Erdener Can, Aday Adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

08 Kasım 2018 - 09:53

Anavatan Partisinde siyaset hayatına başlayan ve bir dönem AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı yapan Erdener Can, dün dosyasını İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız’a teslim ederek, Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olan ilk isim oldu. Parti İl binasında düzenlenen törenle dosyasını teslim eden Erdener Can yaptığı açıklamada   “ Siyasete Anavatan partisi ile başladım. Büyüklerimizin teveccühü ile 2012 seçimlerinde milletvekili aday adayı oldum. Ak Partili yıllar başladı. 2012 yılında Ak Parti ailesine katıldım. Dostlarımızın desteği ile il başkanlığı görevimi yerine getirdim. Niye aday oldum. Ben Çanakkale’yi çok seviyorum. Ben Çanakkale için çok üzülüyorum. Burada bulunan herkes geldiğimiz noktada Çanakkale için çok üzülüyor. Adeta hizmeti geçtik, Çanakkale’de yaşamak bir eziyet haline geldi. Dünya markası bir şehirde yaşıyoruz. Bırakın Türkiye’yi dünya markası bir şehir Çanakkale. Devletimiz tarihi alanda bir şeyler yapmaya çalışıyor. Projeler üretiyor, restorasyonlar yapıyor. Milyonlarca insanı buraya getirmeye çalışıyor. Troya’yı ayağa kaldırdılar. 2018 yılı bildiğiniz gibi Troya yılı ilan edildi. Devletimiz bunları yaparken, Çanakkale Merkez maalesef, dış dünyaya kapılarını kapadı. Çanakkale Merkezde iki büyük destanımızla ilgili tek bir emare bile yok. Neredeyse hiç buraya insanlar gelmesin diye bir çaba var. Dışarıdan misafirler geldiğinde Aynalı Çarşıya götürüyoruz, adeta insanlar şok geçiriyor. Çok uzman da eğilim ama Aynalı Çarşı’da bir şeyler eksik. Tarihi bir kimlik eksik. Örneğin bir köşeye simülasyon yapılamaz mı? Bir köşede savaşın görüntüleri verilemez mi? Belli saatlerde 1915 kıyafeti asker nöbet değişimi yapamaz mı? Dünyanın her yerinde böyle seremoniler var. Ama Çanakkale merkezde bunlarla ilgili hiçbir çalışma yok. Dünyanın her ülkesinde gelir getiren en önemli kalemi turizm. Adeta tarihi alana Troyaya gelen merkeze gelemsin diye uğraşıyoruz. Hadi turizmi bir kenara bırakalım Çanakkale mukaddes bir şehir. Türkiye Cumhuriyetinin temeli Çanakkale’de atıldı. 250 bin şehidin kanıyla atıldı. Vatan kalbinin attığı yer Çanakkale. Ama Merkezde bununla ilgi hiçbir şey yok. Ben ölene kadar Çanakkale Ruhunu haykırmaya devam edeceğim” dedi.

“Bu Şehri Esaretten Kurtaralım”

Bu Şehri Esaretten kurtarmak gerektiğini söyleyen Erdener Can “Çanakkale’yi gelin destanlar şehri yapalım. Çanakkale sokaklarını ilmek ilmek işleyelim. Hep beraber yapalım. Vatan kalbinin attığı Çanakkale’de biz atalarımıza borçluyuz. 14 15 yaşındaki çocuklar şehit olmak için buraya geldiler. Gelin Çanakkale ruhunu merkezde, tekrar yeşertelim. 250 bin şehidimizi, Mustafa Kemalleri Çanakkale kotasında onarılan ruhunu yeşertelim. Bu şehri kültür ve sanat şehri yapalım. Türkiye’nin okur yazar oranı en yüksek şehri Çanakkale. Ama tiyatrosu yok. Tiyatrolar sahnelensin, müzisyenler kültür merkezinde mesleğini icra etsin. Ressamlar sokakları boyasın. Çanakkale’nin sokaklarını resmetsinler. Hatta çocuklarımızla gelişi güzel resim yapsınlar. Biz çocuklarımıza soruyor muyuz? Nasıl bir şehirde yaşamak istediklerini. Biz büyüklerin bile kendi ihtiyacını karşılayamadığı bizler bile bıkkınlık içindeyken çocuklarımıza maalesef sıra gelmiyor. Gelin bisiklet yolları yapalım. Gerçeğinden yapalım ama çakmasından değil. Gelin Sarıçayı temizleyelim Venedik’e çevirelim. Restore edelim. Çok mu zor. İstanbul’da denizin altından tüneller geçiriliyorken, Sarıçayı temizlemek her halde o kadar zor değildir. Bunları yapabilmek için, hayallerimizin heyecanımızın olması lazım. Benim hayallerim var, heyecanım var. Gelin bunları beraber yapalım. Gelin bu şehri esarettin kurtaralım. Çanakkale’nin üstüne kara bulut gibi çöken hizmetsizliği adeta bize kader diye yaşatan, kendi partisine bile kara bulut gibi çöken bu yapıya bir son verelim. Beraber Çanakkale’yi bu esaretten kurtaralım” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum