Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AK PARTİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ JÜLİDE İSKENDEROĞLU'NUN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları kadınlardır. Varlıkları ile hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlar, kadınlarımız; sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle ülkemizin ve toplumumuzun geleceğinin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadırlar.

AK PARTİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ JÜLİDE İSKENDEROĞLU'NUN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
05 Aralık 2018 - 12:10

Kadınlar sadece belli zamanlarda değil senenin tamamında hatırlanmalı, kadınların görüşlerine yer verilmeli, kadınlar toplum içerisinde daha çok yer almalı, siyasette, ekonomide ve her alanda çok daha etkin olmalılar.

Ülkemizin kalkınmasında kadınların her alanda daha aktif bir yer alması hükümetimizin öncelik verdiği meselelerden biridir. Bu mesele bizim için kadın meselesi değil “medeniyet meselesi” dir. Bu anlayışla “Kadının Eğitimi ve Öğretimi, Kadın ve Ekonomi, Kadın ve Yoksulluk, Kadın ve Sağlık, Yetki ve Karar Alma Süreçlerine Katılım, Kadın ve Çevre, Kadın ve Medya, Kadının İnsan Hakları, Kız Çocukları, Kadının İlerlemesinde Kurumsal Mekanizmalar” konuları başta olmak üzere ülkemizin kalkınmasında kadınların her alanda daha aktif bir yer alması için birçok konuda ciddi adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz.

Bu adımlarla kadınların sosyo-ekonomik konumlarının güçlendirilmesi, toplumsal yaşamda kadın erkek eşitliğinin sağlanması, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma amaçlarına ulaşılabilmesi için kadın istihdamının artırılması ve eşit işe eşit ücret imkânının sağlanması sağlanmıştır.

2013 yılı; şiddetle mücadelede ve kadın erkek eşitliğinin sağlanmasında kadının ekonomik bağımsızlığının kritik öneminden hareketle “kadın istihdamı” yılı kabul edilmiştir.

KADININ GÜÇLENDİRİLMESİNDE 2023 HEDEFLERİMİZ

Türkiye'nin dünyada ilk 10 büyük ekonomi arasında olması için kadın istihdamı ve kadın erkek fırsat eşitliğine önem veriyoruz. Şu an %30 civarında olan kadınların iş gücüne katılma oranı, 2023 yılına kadar %38'e çıkarılacaktır. Çocuk bakım hizmetlerinin yaygınlaştırılması konusunda bürokratik engeller kaldırılacaktır. Kadınlar üzerindeki bakım yükümlülüklerini azaltmaya yönelik tedbirler alınacaktır. Ev hizmetlerinde ve ev eksenli çalışan kadınların çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik önlemler alınacak ve kayıtlı istihdama geçmeleri özendirilecektir. Mevzuatta yer alan iş gücü piyasasında toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten düzenlemeler, AB normları ile uyumlaştırılacaktır. İş yerinde psikolojik tacizi önlemeye yönelik yaptırımlar etkinleştirilecektir.

Kadınların iş gücüne katılımının ve istihdamının önündeki kültürel engellerin azaltılması amacıyla toplumun ilgili kesimlerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılacaktır. Kırsaldan kente göç eden kadınların, iş gücü piyasasına uyumlarını sağlayıcı programlar gerçekleştirilecektir.

Şunu büyük bir memnuniyetle ifade etmeliyim ki Türkiye, Bin Yıllık Kalkınma Hedefleri arasında yer alan kadının güçlendirilmesi için kadın ve kız çocuklarının eğitim hakları alanında önemli yol almış, 2015' te ulaşılması gereken hedeflerin çoğuna bugün ulaşmış bir ülkedir.

Kadınlarımızın daha iyi bir noktaya gelmesi; şiddete, cinayetlere, ayrımcılığa maruz kalmaması için kurumsal ve hukuksal tüm çalışmalar yapılmaktadır. Ancak toplum olarak da tüm insanlarımızın bu anlamda bilinçlendirilmesi ve eğitilmesinde sevgiyi, saygıyı, özellikle her canın kutsal olduğunu, hoşgörüyü de öğretmemiz gerekiyor.

5 Aralık’ın Dünya Kadınlar Günü olmasının yanı sıra; 5 Aralık 1934' te Türk kadınına batılı ve dünyadaki birçok ülkeden daha önce seçme ve seçilme hakkının verilmesi ülkemiz adına büyük bir gurur kaynağıdır. Bu vesileyle Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 84. yıl dönümünü kutluyor, 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü’nün hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 

JÜLİDE  İSKENDEROĞLU

AK PARTİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum