Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ahilik Haftası Törenlerle Kutlanıyor

Ahilik Haftası Kutlama Programı kapsamında Çanakkale Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanlığından oluşan heyet, Başkan Gökhan’ı makamında ziyaret etti.

17 Eylül 2018 - 17:34 - Güncelleme: 17 Eylül 2018 - 17:38

Burada bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, desteklerinden dolayı Başkan Gökhan’a teşekkürlerini sunarak, “Ahilik Haftası Kutlama Komitesinde Çanakkale Belediyesi de bulunuyor. Bu anlamda meydanda çadırın kurulması, meydanın hazırlanması, araç görevlendirilmesi gibi desteklerinden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca her ay Sayın Başkanımızın önderliğinde, tüm odalarımızla birlikte Ticaret ve Sanayi Odasının da katılımıyla esnafın sorunlarının görüşüldüğü toplantılar yapıyoruz. Bunlardan dolayı, esnafa sahip çıkmanızdan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ahilik Haftasını kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Gökhan, ise esnafların bir kentin olmazsa olmazları arasında bulunduğunu kaydederek, “Ahilik geleneklerinin ekonomik gerekliliklerinin hatırlatılması gereken bir dönemi yaşıyoruz. İsrafın olmaması, insanların birbirlerine ekonomik olarak destek olması, fırsatçılık yaratılmaması, ekonomik zorluklardan dolayı insanların stokçuluk yapmaması, tam tersine genel ekonomi düzeninde herkesin yükü paylaşması gibi tam da ahilik felsefesinin olması gereken dönemdeyiz. Bu yıl daha da anlamlı bu kutlamalar. Esnaf bir kentin en önemli temel unsurudur. Onun için esnafların taleplerini öncelikli olarak dikkate alıyoruz. Esnaf olmazsa kent olmaz. Esnaf ahlakı da çok önemli. O ahlak esnaftan halka da geçer. Ama maalesef son yıllarda yoldan sapar gibi olsak da Çanakkale’de esnafımız bu anlayışı, bu birlikteliği sürdürüyor. İnşallah bu krizleri birlikte atlatacağız. Biz de bize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız. Biz her zaman olduğu gibi esnafımıza destek olmaya devam edeceğiz. Biz birbirimize lazımız. Bu günler gelir geçer ama iyi günlere inşallah hep birlikte ulaşacağız. Türkiye bu sıkışıklığa layık değil, biz bunu aşarız. Türkiye Cumhuriyeti insan kaynağıyla, doğa kaynağıyla, coğrafyasıyla bu sıkıntıları aşabilecek çapta. Yeter ki akıllı olalım. Aklımızı ortaya koyalım. Çözümlerimizi ortaya koyalım” dedi.

Makamdaki ziyaretin ardından Başkan Gökhan ve esnaf temsilcilerinden oluşan heyet, Cumhuriyet Meydanına yürüyerek buradaki törene katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Törende, alanlarında en iyi seçilen esnaf, çırak ve kalfalar ile girişimcilere ödülleri takdim edildi. Cumhuriyet Meydanındaki etkinlik folklor gösterisi ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum