Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AFAD RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ "BOĞULMA OLAYLARINA KARŞI" UYARDI

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bölgemizde ve ülkemizde boğulma olayları sıklıkla meydana gelmeye başladı.Çanakkale AFAD yaklaşan 9 günlük Ramazan Bayramı tatili ve yaz sıcakları nedeniyle boğulma olayları ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu.

AFAD RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ "BOĞULMA OLAYLARINA KARŞI" UYARDI
31 Mayıs 2019 - 11:24

SICAKLARLA BİRLİKTE BOĞULMA VAKALARI ARTIYOR

Yaz sıcaklarının başladığı bugünlerde boğulma olaylarına karşı vatandaşları uyaran AFAD İl Müdürü Yılmaz; “Yaz aylarının başlamasıyla havalar da ısınmaya başladı. Bilindiği üzere Türkiye’de trafik kazalarından sonra en fazla ölüm olayı boğulma vakalarında görülmektedir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak gerçekleşen boğulma olayları en fazla yaz döneminde meydana gelmektedir.  Vatandaşlarımızsıcakların kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı yaz aylarında dinlenmek, serinlemek, piknik yapmak ve eğlenmek gibi amaçlarla ailesi ve çocukları ile birlikte deniz, göl ve baraj gibi yerlerin çevresinde bulunan mesire alanlarını tercih ediyorlar.Gittikleri bu gibi yerlerde güvenlik şamandıralarıyla çevrilmemiş, cankurtaran bulunmayan ve güvenli olup olmadığı bilinmeyen deniz, çay, gölet, baraj ve kanal gibi yerlerde vatandaşlarımızın suya girmemeleri gerekiyor.” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ CAN GÜVENLİĞİ İÇİN UYARILARI DİNLEMELİ VE YASAKLARA RİAYET ETMELİ

Suda boğulma vakalarının önemli bir afet riskprofili oluşturduğunuda ifade eden Çanakkale AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz vatandaşların kazasız bir bayram geçirmesi temennisinde bulunarak; "Bilindiği gibi ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili ve 81 şehrimizin 27 tanesinin denize kıyısı var. Geri kalan şehirlerimiz ise göl, baraj, akarsu gibi su kaynakları açısından çok zengin. Çanakkale’nin toplam 671 km kıyı uzunluğu ve Bozcaada ve Gökçeada gibi iki ada ilçesi var. Sahil şeridimizin uzunluğu, barajlar, göletler ile mesire alanlarımızın zenginliği ve turizm yoğunluğumuz bir arada değerlendirildiğinde; yapılan araştırma ve istatistiklerden de yola çıkarak boğulma olaylarının yaşanmaması için gerekli önlemleri mutlaka almak zorunda olduğumuzu söyleyebiliriz. Denizlerde ve havuzlarda cankurtaranların olması, sayılarının arttırılması, cankurtaran olmayan yerlerde uyarı levhalarının uygunyerlere yerleştirilmesi,  çocukluklara erken yaştan itibaren yüzme eğitiminin verilmesi, boğulma olaylarına karşı daha bilinçli ve duyarlı olunması ve yetkililerin uyarılarına can güvenliği açısından mutlaka uyulması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum