Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

81 İLDE EŞ ZAMANLI "AĞAÇLANDIRMA VE KOORDİNASYON PROJESİ"

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı himayelerinde, 81 ilde eş zamanlı olarak "Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi" gerçekleştirildi.

81 İLDE EŞ ZAMANLI "AĞAÇLANDIRMA VE KOORDİNASYON PROJESİ"
22 Mart 2019 - 11:23

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı himayelerinde, Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Çanakkale Açık Ceza infaz Kurumu Müdürlüğü tarafından, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile iş işbirliği yapılarak düzenlenen etkinliğe, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutan vekili Deniz Albay Osman Ayaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Adalet Komisyonu Başkanı Yemliha Karakoç, İdare Mahkemesi Hakimi Süleyman Daz, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer, Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Protokolünden diğer yetkililer, Çanakkale Adliyesi hakim ve savcıları ile adliye çalışanlarının katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit yaptığı açıklamada; “Denetimli serbestlik uygulamaları kapsamında, kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırma yükümlülüğü; yükümlünün ücretsiz olarak kamu kurumu veya kamu yararına hizmet veren bir kuruluşta, kurumun yürütmekte olduğu hizmete yardımcı işlerde çalıştırılarak toplumsal katılım ile yükümlünün iyileştirilmesini amaçlayan ve kamu düzeninin sağlanmasını esas alan bir yükümlülüktür. Bu yükümlülük ile yükümlünün kurallara uyma beceresi ve çalışma disiplini kazanması, başkalarının hakkına saygı göstermesi, zamanı planlaması, bir meslek edinerek kendi işini kurması veya bir iş edinmesini amaçlamaktadır.İşte kamu yararına çalıştırılan denetimli serbestlik yükümlülerimiz ile açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerimizin, bir taraftan Ülkemizin ağaçlandırılması ve erozyon kontrolü çalışmalarına katkıda bulunmaları, ağaç ve orman sevgisinin pekiştirilmesi, çevre duyarlılıklarının arttırılması; diğer taraftan da ağaçlandırma faaliyetlerinde istihdam edilmeleri çalışmalarının daha sistematik ve koordineli bir biçimde yürütülebilmesi amacıyla Adalet Bakanlığımız Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından “ Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi” başlatılmıştır.

Projenin Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 3’üncü maddesinde belirtilen infazın temel amacının gerçekleştirilmesine katkı sağlayacağı da düşünülmektedir. Bu “ Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi” ile, Adalet Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında “Adalet Ormanı” olarak adlandırılan, uzun yıllara sari ağaç dikim ve bakım faaliyetlerinin yürütülebileceği sabit alanların belirlenerek merkezi bir yazılım ile ağaçlandırılacak alanların, dikimi ve bakımı yapılan ağaç türü ve sayısının takip ve koordinasyonunun yapılması hedeflenmekte olup, yazılımın son aşamasına gelinmiştir. Ağaçlandırma faaliyetlerinin amacına ulaşması bakımından hayati öneme haiz olan bakım çalışmalarına da proje kapsamında özel bir önem verilecektir. Çünkü fidan dikmek yeterlik olmamakta bunun süreli ve sürekli bakımının da yapılması gerekmektedir. İfade ettiğim “Adalet Ormanı” oluşturulması çalışmaları kapsamında, bugün, Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’ün de Ankara’da katılacakları ve 81 İlimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinde bizler de Çanakkale’de teşriflerinizle bir arada bulunmaktayız.

40 hükümlü ve 30 denetimli serbestlik yükümlümüzün görev aldığı etkinliğimizde 750 adet fidan toprakla buluşturulacaktır. Etkinliğimizin faydalı olmasını, bu anlamda bu alanı ilerde güzel bir orman olarak görmeyi canı gönülden diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum