Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

56. TROYA FESTİVALİ 10 EYLÜL'E KADAR YAPILABİLİR

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ekonomik nedenlerden dolayı iptal edilen 56. Troya Festivalinin bu sene Sponsorlar yardımı ile yapılabileceğini açıkladı.

17 Temmuz 2019 - 15:38

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis grubunda üyesi bulunan partilerin grup başkanları ve belediye başkan yardımcılarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıdan çıkan sonuç ise Çanakkalelileri sevindirecek cinsten oldu. Ekonomik nedenlerden dolayı iptal edilen 56. Troya Festivali güçlü sponsorluklar ile bu sene sembolik olarak bile olsa gerçekleşebileceğinin müjdesini vererek, sadece belediyenin hazırladığı bir festival değil aynı zamanda komitenin veya vakıf gibi bir oluşumun üstlendiği ama belediyenin de içerisinde olduğu bir yapı oluşturulması kararı çıktı.

Toplantının ardından Basın açıklaması yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise toplantının detaylarını şu şekilde anlattı;” 56.Troia Festivalini biliyorsunuz belediyemizin kaynak sıkıntısı nedeni ile yapmama kararı almıştık. Bu kararın değerlendirilmesi noktasında ilgililer ile bir araya geldik. Çünkü festival sadece bizi değil ama esnafı ve turizmcileri de etkileyen bir etkinlik. Daha önce mecliste de konuşmuştuk; bu yılki festivali ekonomik sıkıntılar nedeniyle yapamayacağımız, belediye bütçesi gelir kaynaklarının çok ciddi bir şekilde düştüğünü belirtmiştim. Vatandaşların belediyeye olan borçlarını ödeme konusundaki sıkıntılar, İller Bankasından belediyelere gelen payların düşmüş olması dolayısıyla bu festivalin bütçesini karşılayamayacağımız gerekçesiyle yapmama kararı vermiştik. Fakat daha sonra Ankara ziyaretimizde AK Partili Çanakkale Milletvekilimiz sayın Bülent Turan, festivalin bir biçimde Özel İdare’nin, GESTAŞ’ın ve diğer kurumların sponsorluğuyla olabileceğini, yapılması gerektiğini söyledi. Bende olumlu bularak incelememiz gerektiğini, olabiliyorsa yapalım demiştim. Bugün bu konularda toplantı organize ettik. Nasıl yapabiliriz, nasıl olacak diyerek görüş alışverişinde bulunduk. Festivalin tarihi konusunda daha ileri bir tarihte yapılması konusunda bir fikir ortaya çıktı. 10-16 Ağustos tarihlerinde değil ama Eylül ayı içerisinde; 10 Eylül’e kadar olan süreçte yapılmasının daha uygun olacağı konusunda bir düşünce oldu. Bu toplantıda asıl ortaya çıkan ise başka bir şey oldu. Bu festivalin ve sponsorluk konularının yeniden değerlendirilmesi için bir çalışma yapılması kararı çıktı. Yani festivali sadece belediyenin planladığı ve yaptığı bir festival değil; aynı zamanda komitenin veya vakıf gibi bir oluşumun üstlendiği ama belediyenin de içerisinde olduğu bir yapı oluşturulması kararı çıktı. Tabi burada amaç sürdürülebilir olması da önemli, sonraki senelerde de bir şekilde yapılabilmesini kimse garanti edemez. Festival için güçlü sponsorluklar sağlanabilir ve daha kurumsal bir hale gelebilirse; bunun daha iyi olacağı konusunda bir görüş ortaya çıktı. Bu konuda üniversitenin ilgili bölümleri ve turizmcilerden oluşan ve ilgili STK’lardan oluşan bir komisyon kurup çalışmayı yapacağız. Tabi bu çalışmalarımız sonraki yıllar için olacak. Bu yıl festivalin yapılması konusunda ise bir arayışımız olmaya devam edecek. Ne yapabiliriz? Hiç yapmamış olmaktansa daha sembolik bir şey yapabilir miyiz? Şeklinde bir arayışımız, çalışmamız olacak.” dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum