Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"5 YILLIK DENEYİMİMİZLE BAŞARACAĞIZ"

Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık, Birlik ve Beraberlik Mitinglerinin 2’ncisinde Tekel Meydanı’nda büyük bir kalabalığa hitap etti.

"5 YILLIK DENEYİMİMİZLE BAŞARACAĞIZ"
21 Mart 2019 - 14:57

Sözleri ‘Biga’ya başkan İsmail Işık’ sloganlarıyla sık sık kesilen Millet İttifakı Adayı İsmail Işık “Sizlerin sayesinde oldu. İnşallah tekrar olacak.’’ diyerek karşılık verdi. Coşkulu kalabalık ve yürüyüş sırasında balkonlardan vatandaşların yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı.

Belediye hizmetlerinde devamlılığın önemli olduğunu hatırlatan Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık; 5 yıllık deneyimleriyle Biga’nın 800 sokağını da çok iyi bildiğini ve Biga’yı daha yaşanacak bir şehir haline hep birlikte çalışarak getireceklerini ifade etti.

“MUTLU BİGA’NIN MUTLU İNSANLARI…”

“Mutlu Biga’nın mutlu insanlarına Tekel Meydanı’nda saygılar ve iyi akşamlar diliyorum. Biga her zaman güzel ama;bu akşam bir başka güzelsin Biga. Bu güzel alkış ve destekleriniz için canı gönülden teşekkür ederim. Sağ olun var olun. Dostlarım, kardeşlerim, bacılarım, evlatlarım. Beş yıldan beri sizlere hizmet etme onurunu verdiniz. 50 yılımın en onurlu, en mutlu beş yılını yaşattınız. Allah sizden razı olsun. Beş yıl önce bizim İsmail dedik, bismillah dedik, başladık. Sizler sahip çıktınız. Allah’ın izni sizlerin desteği ile sizin İsmail olarak, sizin içinizden bir kardeşiniz olarak bu onurlu görevi, bu güzel kente, doğup büyüdüğüm 50 yıldan beri havasını soluduğum bu güzel kente hizmet etme onurunu verdiniz. Biga’mız iddia ediyorum, bu konuda mütevazı olmaya gerek yok. Biga son beş yılda yapılanlarla bölgenin parlayan yıldızı haline geldi. Buradaki en büyük katkı sizlerindir. Kendinizi bir alkışlayın.”

“KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDUK”

“Ben ve arkadaşlarım Biga’ya gözümüzün nuru gibi baktık. Nakış nakış, ilmek ilmek beş yılda işledik. Çevre il ve ilçelerden artık Biga’ya gezmeye, alışveriş yapmaya geliyorlar. Biga insanların rahat, mutlu, huzurlu yaşadığı şehir haline geldi. Yaptığımız çalışmalarla bu güzel kenti evlatlarımıza, yavrularımıza daha güzel bir şekilde bırakabilmek için çalışıyoruz. Bu akşam birlik ve beraberlik mitingi ile karşınızdayız. Biz ne zaman bir ve beraber olduysak karşımıza çıkan bütün engelleri aştık. 2014 yılında aştık. Daha önceleri de aştık. 1915’de, 1922’de, 1974’de Kıbrıs Barış Harekâtında… Türk milleti bir ve beraber olduğu zaman yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Beş yıl önce destek verdiniz. Mutlu bir kent ortaya çıkarttık. Daha iyisini, daha güzelini birlikte başarmaya var mısınız? Hazır mısınız? Biz de hazırız. Sizlerden aldığımız emaneti geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Biga’nın yıldızını her geçen gün daha da parlatıyoruz. Biga her yönüyle büyüyor. Belediyecilik anlayışımız dar bir pencereden bakan bir anlayış olmadı. Sadece yol, su, kanalizasyon demedik. Hayatın her anında her aşamasında sizlerle beraber olduk. Kimsesizlerin kimsesi olduk Biga’da. 50 binden fazla insanımız geldi Biga Belediyesini ziyaret etti.”

“SAĞDUYUNUZA GÜVENİYORUM”

“Biga Belediyesinin kapıları Bigalılara her zaman sonuna kadar açık oldu. Bundan sonra da açık olmaya devam edecek. Övünülecek işler yaptık. Atatürk Kültür Merkezi, Şehir Parkı, Katlı Otopark, Biga’nın sokakları derlendi toplandı ve temizlendi. Her zaman dediğimiz gibi pırıl pırıl, ışıl ışıl, ışık ışık oldu. Her zaman söylüyorum. Gönüle girmek, gönülde olmak önemlidir. Ben Bigalıların gönlüne girdiğime inanıyorum. Beş yıl önce emaneti teslim ettiniz. Şimdi de bu kalabalıktan ve coşkusundan görüyorum ki emanet Allah’ın izni ve sizlerin desteğiyle bizde durmaya devam edecek. Önümüzdeki beş yıl çocuklarımızdan emanet aldığımız bu kenti, geliştirmeye kalkındırmak için çalışacağız. Biga’nın gerdanlığı oluşmaya başladı. Çay boyunu yavaş yavaş düzenlemeye başladık. Tamamlandığında Eskişehir Porsuk Çayı nasılsa, Biga Kocabaş Çayı ve çevresi ondan daha güzel olacak. Yapılamaz denilenleri yaptık. Şimdi hiç akla hayale gelmeyecek işlerle bizi karalamaya çalışıyorlar. Geçen akşam söyledim. Altın çamura düşmekle değerini kaybetmez. İstediğiniz kadar çamura atın. Bunlara cevap vermeye bile gerek duymuyorum. Çünkü Bigalıların sağduyusuna ve kalplerine güveniyorum. O kalplerle gönül köprüsünü kurduk. Biga’ya da köprüler kurduk. Fakat en önemlisi o kalplere giden köprüdür. Bunu gerçekleştirdiğimiz için bin kere minnettarım sizlere sağ olun var olun. Allah sizden razı olsun.”

“PANAYIR ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN”

“Hiçbir kimseyi ayırmadık. Partisine purtisine bakmadık. Rozetine bakmadık. Belediye başkanı olduğum zaman rozetimi çıkartacağım dedim. Parti rozetimi çıkardım, milletvekilimiz sayın Ahmet Küçük’ e teslim ettim. Ondan sonra bir daha da takmadım, takmayacağım. İnsanlarımızı partisine göre ayırmıyorum. İnsanlarımıza ihtiyaçlarına, isteklerine göre davranıyorum. İnsanlarımız ne isterse onları yapıyorum.

Vatandaşlarımız istedi. Bigalı istiyor. Haziran ayında Biga Panayırı şimdiden hayırlı olsun. Geçen yıl yapacaktık. Biliyorsunuz pazaryeri 2017 yılında çatısı çöktü. Allah’a şükür onu da tamamladık. Tamamen Biga Belediyesinin imkânlarıyla tamamlanmıştır. Bir kuruş hibe, bir kuruş yardım alınmamıştır. Pazarcılardan da para alınmamıştır. Eskisinden daha geniş daha nezih bir şekilde hizmettedir. Bölgenin en büyük pazaryeri, Güney Marmara da 22 bin metrekare pazaryeri yok. Biga’da var.”

“750 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ”

“Geçtiğimiz dönem ilk meclis kararıyla suyu yüzde 30 ucuzlatacağız dedik. Dediler ki yapamazsın. Göreve geldik yaptık. Bigalılar beş yıl boyunca suyu yüzde 30 daha ucuz kullandı. Önümüzdeki dönem 20 ton su bedava olacak. 20 ton bedava su Biga’ya hayırlı olsun. Şirintepe mahallemizde yapacağımız Biga Port projemizle hem kadınlarımıza iş imkanı sağlayacağız hem de Kocabaş Çayı çevresinde yapılacak olan tesislerde çalışacak vatandaşlarımızla beraber yaklaşık 750 insanımıza, bu ekonomik sıkıntıların olduğu dönemde iş imkanı sağlayacağız. İstihdam seferberliğine katkı sunuyor ve hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

“BU MİLLETE HİZMETİN ADIDIR; MİLLET İTTİFAKI”

“Ben Biga’nın sorunları ile yattım, Biga’nın sorunlarıyla kalktım. Bunları nasıl çözeriz diye çalıştık, uğraştık ve didindik. Türkiye Cumhuriyeti’nde para bulamadık. Gittik Japonya’dan bulduk. Önümüzdeki günlerde ihalesini gerçekleştireceğiz, tam 10 milyon liralık dokuz adet yeni aracı Biga Belediyesine kazandıracağız. Hepsi sıfır kilometre araçlardır. Biga Belediyesi bereketli, çalışan, üreten bir belediyedir. Son beş yılda Biga Belediyesini üç kat büyüttük. 40 milyon bütçe ile teslim aldık, işte hesap uzmanı olmak burada ortaya çıkar. Biga Belediyesinin bütçesini tam 120 milyona çıkardık. Elle tutulan gözle görülen somut yatırımlara 150 milyon lira harcadık. Söyleyecek söz, atacak çamur bulamıyorlar, ne diyeceklerini şaşırıyorlar, yaptıklarımızı eleştirmeye çalışıyorlar. Bizim yaptığımız eserlerin tamamını bütün Biga halkı kullanıyor. Halk isterse, vatandaş isterse kimse önünde duramaz. İsmail Işık Başkan olur. Biga kazanır, Biga büyür. Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti birleşti ve Millet İttifakını oluşturdu. Millet ittifakı millete hizmet için oluştu. Bu millete hizmet bizim boynumuzun borcudur. Bu ittifakı gerçekleştirdik. Biga İyi Parti ilçe başkanlığı ile oturduk, Biga’nın ihtiyaçları nelerdir? Bunları nasıl çözeriz diye çalışmalar yaptık. Seçim çalışmalarımızda bahsettiğimiz projeleri hazırladık. Sizlerin karşısına Millet İttifakı olarak bu milleti seven, bu milleti sayan, bu millettin gelişmesi, kalkınmasını, iş güç sahibi olmasını isteyenler bir araya geldi. Bu ittifak bu düşüncelerle yola çıktı. Hizmet kervanı yola çıktı.”

“TECRÜBEMİZ, DENEYİMİMİZLE BAŞARACAĞIZ”

“Bu akşam gerçekten çok güzel bir akşam, çok güzel bir kalabalık var. Buraya geldiniz ve bizlere pozitif enerjinizle destek oluyorsunuz. Sizlerden aldığımız güç ve destekle bu güzel kenti, çocuklarımıza teslim etmek için geliştirmeye, kalkındırmaya ve güzelleştirmeye çalışıyoruz. Daha güzellerini Allah’ın izniyle sizlerin desteğiyle önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz. Göreve geldiğimizde temiz bir Biga, eğitimli bir Biga ve ekonomisine destek olunmuş bir Biga hayal ettik. Beş yılda dedim ya ilmek ilmek ve sizlerin de katkılarıyla bunları gerçekleştirdik. Gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Uzun yıllardan beri ihmal edilmiş Biga’mızın bütün sorunlarını çözdük. Alt yapı üst yapı hepsini çözdük. Alt yapısını yapmadığımız yerin üst yapısını düzenlemedik. Biga tarihinin en önemli projesi olan 60 kilometrelik en büyük alt yapı projesini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız makyajlama, güzelleştirme çalışmaları olacak. Sizlerin de çok keyif aldığı bir kent haline dönüşecektir. Biga ile ilgili sizlere projelerimizden bahsettik. Bu projelerimizi yaparken deneyim ve tecrübemiz bizim en büyük yol göstericimiz oldu. Beş yıldan beri Belediye Başkanı olmam, Biga’nın bütün sorunlarına hakim olmamı sağladı. Biga’nın 800 sokağında nerede ne var hepsini biliyorum. Çünkü Biga ile yatıyor, Biga ile kalkıyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Daha güzellerini hep beraber başaracağız.”

“AYAKLARI YERE BASAN PROJELER, UYGULANABİLİR İŞLER…”

Konuşmasına “Seçimler beş yılda bir yapılıyor. Gelecek dönem için yapılıyor. Bir kişinin Belediye Başkanı olmasından çok; bir anlayışın, bir fikrin, ayakları yere basan projelerin,uygulanabilir işlerin olması lazım. Ötekileştirmemek lazım.Birbirimizi kucaklamamız lazım. Biz bir ve beraber olmalıyız. Bunun için yastığa başınızı koyduğunuz zaman ki insanın en huzurlu olduğu zamandır, şöyle bir düşünün. Biga’ya kim daha iyi hizmet eder?” diye devam Millet İttifakı Adayı İsmail Işık’ın sorusuna kalabalıktan “O zaman sorun yok’’ diye karşılık verince alandaki coşku yükseldi. Başkan İsmail Işık tezahüratlar kesilince sözlerine şöyle devam etti: “Ben tek başına değilim. Meclis Üyesi adaylarımız var. Hepsi Biga’yı seven, Biga’nın yakından tanıdığı ve sevdiği, alanlarında uzman kişilerdir.’’ diyerek Millet İttifakının Biga Belediye Meclis Üyesi adaylarının tanıtımını yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum